Da li STRANKE urušavaju PROTESTE u Vranju: Organizatori se ograđuju od POLITIČARAProtest u Vranju pod nazivom „Vranje protiv nasilja“ biće organizovan po treći put u centru grada. Od početka protesta prvi put se oglasila i neka politička opcija saopštenjem za javnost. Organizotori skupa odmah su reagovali i uputili demant medijima, jer „smatraju da je saopštenje za javnost pokušaj diskreditacije protesta, koji su bili i ostaće mirni i dostajanstveni“.

Saopštenje POKS-a bazira se problemu oko velike količine policajaca koji su bili u centru Vranja prošle subote u toku protesta. Iz POKS-a pitaju – „Da li gradska vlast šalje vojsku policajaca da nas zaplaši“.

Ovo saopštenje Pokreta obnove Kraljevine Srbije izazvalo je revolt organizatora protesta.

Politička opcije POKS nema nikakve veze sa organizacijom protesta u Vranju, jasno su odgovorili organizatori svih protesta u Vranju u protekle tri nedelje.

Organizatori protesta su istakli da sa policijom imaju veoma koretkne odnose i pozivaju policiju da nastavi da radi svoj posao.

Ograđujemo se od saopštenja POKS-a i ističemo da ova politička stranka nema nikakvog učešča niti bilo koje druge veze sa nama organizatorima, stoji u saopštenju jednog od organizatora protesta.

Ovo nije prvi put da se organizotori protesta ograđuju od stranačkog delovanja opozicije u Vranju. Prema saznanjima portala došlo je do raskola između organizatora protesta i određenih opozicionih stranka.

U prestonici Republike Srbije, došlo je do ujednjenja slobodnih građana i opozicionih stranka, ali ostaje pitanje da li će i u Vranju doći do solidarnosti ili će kao po „staro običaju“ svako na svoju stranu. Jer je vidljivo da pojedini lider, ili bar oni koji se tako predstavljaju, ne žele da podrže proteste, neki smatraju da su protesti njihovo ili stranačko vlasništvo, neki od njih veruju da sami organizatori protesta u Vranju nemaju dovoljno kapaciteta za „revoluciju“. Dok sa druge strane sami organizatori veruju da je građanima Vranja dosta političkih stranaka i da je vreme za neke nove ljude.

Da li organizatori mogu bez političara, ili da li političaru mogu bez protesta, pokazaće nam naredni protesti, ali jedno je sigurno – građanima Vranja dosta je prepirki između opozicije, bilo da su one političke i privatne prirode.

Određeni broj građana, želi promene, ali svakako ne žele promene u kojima će neko samo zameniti Slobodana Milenković, već promene koje će dovesti do promene sistema vladanja u Vranju i u Srbiji. I svi građani koji su izašli na protest ili koj će tek izaći, nisu tu ni zbog Dragana Antića ili zbog Demokratske stranke, niti zbog bilo kog političkog činioca u Vranju. Građani su tu jer ne žele da žive u najnižij tački kolona, već u zdravoj i normalnoj Srbiji.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POKS-a

Ali šta radi gradska vlast?

Šalje vojsku policajaca da nas zaplaši!

Pa nije valjda da pokušavaju da nas ućutkaju?

Mi smo slobodni građani koji se bore za budućnost našeg grada i zemlje!

Ovim putem upozoravamo Policijsku upravu Vranje i sve one koji donose odluke u Ministarstvu unutrašnjih poslova: bavite se korupcijom, bavite se kriminalom, bavite se nezakonitim radnjama koje se dešavaju u našem gradu! Umesto što nas gušite, suočite se sa pravim problemima!

I što se nАs tiče, budite barem diskretni!

Zato vas sve pozivamo, dragi Vranjanci, da se u petak, 7. jula, u 19 časova, okupimo na našim ulicama!

Neka nas bude što više!

Uništili su sve čega su se dotakli, preorali su naš grad, ostavljaju za sobom pustoš!

POKS u Vranju nastaviće da se bori za obnovu, za pravdu, demokratiju i poštovanje ljudskih prava.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u ovoj borbi za promene.

Budimo glas onih koji su obezvređeni, izigrani, obmanuti, budimo svetlo u mraku.

Budimo nadu za bolje sutra!

DEMANTI ORGANIZATORA PROTESTA

Ukoliko ste dobili saopštenje POKS Vranje i objavite, želimo da objavite i demanti Grupe građana koja organizuje peotest u Vranju.

Poštovani građani i građanke Vranja,

Mi iz grupe građana koji organizujemo protest već treću nedelju za redom, ograđujemo se od saopštenja POKS i ističemo da ova politička stranka nema nikakvog učešća niti veze sa nama organizatorima.

Smatramo da je ovo pokušaj diskreditacije protesta koji su bili i ostaće mirni i dostojanstveni.

Moramo takođe da istaknemo da sa policijom imamo korektne odnose, da svoj posao obavljaju profesionalno i na tome smo zahvalni.

Nikakve pritiske nismo trpeli ni od strane policije, niti od ljudi iz gradske vlasti.

Svako neka radi svoj posao.

Mi ćemo nastaviti da se okupljamo mirno i dostojanstveno.

Vidimo se na protestu u petak, 7.7.2023. godine u 19 časova na istom mestu.

MSB  1. vranje 06/07/2023
  2. Игор 06/07/2023
  3. Nenad strazar 06/07/2023
  4. vinetu 06/07/2023
  5. Dace 06/07/2023
  6. Denis 06/07/2023
  7. Професор 06/07/2023
  8. СРБИН 06/07/2023
  9. Dragan 06/07/2023
  10. Transport 06/07/2023
  11. Daki 06/07/2023
  12. Banane 06/07/2023
  13. Darko 06/07/2023
  14. Boki 07/07/2023
  15. bobe beogradska 07/07/2023
  16. bobe 07/07/2023
  17. Yfk 07/07/2023
  18. URAGAN 07/07/2023

  Ostavi komentar