ZAVRTANjE UŠIJU

Eko Taxi Vranje

Građanin XY iz Vranja, na svom Fejsbuk profilu, 20. decembra, sada već prošle godine, ostavio je poruku sledeće sadržine: „Danas u Zdravstvenom centru Vranje stigla jesen, padaju načelnici kao žuto lišće, a prva ožutela načelnica ginekologije…prvi korak završen, sada pravim drugi…“

Zbog konteksta onoga što sledi, pročitajte poruku još jednom: „…prvi korak završen, sada pravim drugi“.Da objasnim: ovu poruku je na društvenoj mreži ostavio jedan od najviših funkcionera lokalnog SPS, dakle one partije, koja Vranjem vedri i oblači od 1990. godine, od kada je na našim prostorima uspostavljen višepartijski sistem.

Dakle, ovaj kadrovik vranjskog SPS, na ovaj način je obavestio javnost da je ON smenio načelnicu vranjske Ginekologije i da takođe ON, sada pravi sledeći korak. Do sada nas gospodin još nije obavestio koji je to sledeći korak.

Vidite, našem „junaku“ nije dovoljno što je profesionalno „ubio“ doktorku. Ne, on se oglašava na mreži kako bi drugima, svojim inenom i prezimenom, stavio do znanja ko je on. Dakle, on se ne libi da kaže da je on to učinio, već ponosito javnosti stavlja do znanja da je on taj.

Pa ipak, ovde se nećemo baviti ni motivima, niti njegovim imenom i prezimenom. Bavićemo se  pojavom, jer je sada jasno da je ona dugačka lista novih direktora i načelnika u vranjskom Zdravstvenom centru pravljena u odajama SPS, dakle u naručju autora ove poruke.

Sve se ovo dogadja danas: 61 godinu posle smrti Staljina, 34 godine posle smrti Josipa Broza, 24 godine posle sloma komunizma na Balkanu i 14 godina posle 5. oktobra i demokratskih promena.

Naravno, u svemu će biti interesantno čuti da li će i kakav će stav narednih dana o ovom slučaju u Vranju zauzeti njegova partija.

Sudeći po poslednjem skandalu koji je proizveo Branko Ružić, njegov partiski drug iz Beograda, teško da će se ovde bilo šta dogoditi. A, Ružić je,

kao funkcioner FK Partizan, stao u odbranu dojučerašnjeg taksiste Dragana Djurića, sada predsednika kluba i čoveka za koga se sumnja da je nezakonitim radnjama, za kratko vreme napravio silne milione evra.

Samo ako Aleksandar Vučić ovom malom ne zavrne uši.  • Ostavi komentar