Vera za večeru

Eko Taxi Vranje

Da se nije dogodila, novinari bi morali ovu priču da poruče kod Zorana Antića, onog što javno kaže „ne može mi niko ništa“! No, on je našoj inicijativi „izašao“ u susret, čime je mnoge novinare naterao da u ogledalu provere sopstveni identitet.

Božijom voljom u ovoj godini smo imali opako hladnu zimu. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je baš nju iskoristio za izbornu kampanju. Kao šef Štaba za borbu protiv elementarnih nepogoda, muke i stradanja građana, stavio je u svoju i funkciju promocije lokalnog SPS, tako što je nekoliko puta, gazeći osnovna načela informisanja, privatizovao jedno javno dobro – frekvenciju regionalne RTV Vranje: umesto da informacije sa sednice štaba saopšti svim medijima i svim dopisnicima, Stojčić je izabrao samo(!) kameru Televizije Vranje.Slična priča, opet u režiji socijalista, ponovila se krajem februara, kada je u Vranju boravio visoki funkcioner SPS Branko Ružić. Umesto da o tom događaju budu obavešteni svi lokalni mediji i dopisnici, opet je, po želji SPS, na mestu događaja bila samo kamera RTV Vranje.

Dakle, vranjski socijalisti su danas, primenjujući Miloševićev recept, ponovo krenuli da rade šta hoće, kako hoće i kada hoće. Ovoga puta, zloupotrebom medija, ponovo dele poreske obveznike na „njihove“ i „naše“. Kao poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), reagovao sam tako što sam na adrese 15 urednika i vlasnika medija u Vranju, poslao pismo sa predlogom da bojkotujemo jedan događaj SPS. Znate li kakav je bio rezultat? Od 15 medija, s ove strane linije ostali su: Vranjske, OK radio, Agencija Vranje pres i Tanjug. Svi drugi su bili s one strane, tako da Antić i kompanija nisu mogli da veruju sopstvenim očima.

Dakle, 11 od 15 vlasnika, urednika ili novinara, prodali su veru za večeru, zarad samo njima znanih interesa. Oni, koji, više nego crkva, propovedaju moralna načela, pravo i pravičnost, sada su izdali sebe, građane i profesiju. Mnogi danas nisu ni svesni šta su uradili. Kada porastu samo će im se kazati.  • Ostavi komentar