USKA SUKNjA

Eko Taxi Vranje

Sivilo teških kaputa,punjenih jakni i bundiovih dana razbije po koji par dugih nogu u kratkoj suknji na štiklama, koji užurbano galopira ka svom poslu.

Ima praktičnih žena koje se ne odriču standardnog zimskog tapacirunga: debele hulahopke, tople pantalone, neprobojni džemper. Na sreću muškaraca koji nestrpljivo očekuju proleće, ima i onih koje bi da prkose vremenskim prilikama.Lovac muških čežnjivih pogleda je uska suknja tik iznad kolena! Zašto je minić ispao iz konkurencije? Mudri priručnik za samopomoć tj. ženski časopis kaže da prekratke suknje ne ostavljaju prostora muškoj mašti. I kako bi, posebno kada ih vranjska ženskadija upari sa dubokim dekolteom, pa dobijemo prepoznatljivu ikonografiju  provincijskogvikend glamura?!

Uska suknja do kolena je simbol ženske emancipacije i neprevaziđeno žensko oružje.U osvit 20.veka je utvrđeno da je dužina ženske suknje u obrnutoj proporciji sa ekonomskom situacijom. Što je ekonomija jača, suknja je bila kraća, da bibogatije dame mogle da pokažu skupocene svilene čarape koje su bile retkost. Bilo nekada.

Današnji opšti grabež nalaže da kratka suknja obezbeđuje dobar „ulov“. Naizgled joj je vraćena prvobitna funkcija od kada ju je engleska dizajnerka Meri Kvant potkratila i omogućila ženi da potrči i „ulovi autobus“. Od onda su žene zahtevale što kraću suknju, ne bi li što brže i lakše „lovile“.Verovatno prestrašeni ambicijomdanašnjih žena lovaca,naši muškarci osujetiše minić, koji je još šesdesetih godina prošlog veka Tvigi proklamovala za najubojitije žensko oružje u osvajanju muškaraca.

Vi se zato ovih dana opredelite za suknjunjima omiljene dužine i popnite se na štikle. Nije najudobnije, ali budite podstaknute nekim kilogramom viška koji se ove zime zalepio za vas. Koji centimetar uvis će dovesti stvari u red.

Ako već šetate i neko toplo krzno, budite kompletne! Atraktivan veš! Dovoljno je da bude od prirodnog materijala, ako nije od svile, neka je kvalitetne izrade. Onda trk kod frizera! Ako škripi sa parama, temeljnije se posvetite kosi. Bar neka bude uvek besprekorno čista. Uredni nokti u nekoj od toplih boja razbićednevnosivilo (ne preterujte sa nadogradnjom i arabeskama, ne idete na skup posvećen veštičarenju).Posvetite svojoj napaćenoj koži pola sata, makar po starinskim receptima za lepotu. Pre nego što ovako upakovane izađete iz kuće, ogledalce će vam potvrditi razloge za zadovoljstvo sobom.

Muškarci će maštati o tome čemu li taj tajanstveni smešakna vašem licu, dok poneki oteti uzdah i ukradeni muški pogled zbrajate kao dovoljno dobar ulov za jedan šareni dan.Umerene i samouverene i pamtiće vas. Provereno!  • Ostavi komentar