Ubi’ pedera

Eko Taxi Vranje

Taman sam pomislio da će nas UEFA kazniti kako sleduje, kad, ono, ništa. Tri nula za Italijane, jedna utakmica bez publike i 120 ’iljada evra. Ovi „naši“ iz FSS su se iznenadili i sami blagom kaznom, pa sve mislim da će potrošiti sada mnogo više samo da proslave što smo ostali u takmičenju.

 UEFA je lukava, ne želi da se bavi našim problemima. Izvol’te gospodo pa čistite svoja govanca sami, kao da su nam poručili. Da li će „naši“ to da urade? Neće, verujte mi na reč, jer bi morali od sebe da krenu.

 

Pogledajte šta se dešava: već su krenule kalkulacije u prestoničkim medijima oko toga da šansa postoji. Neko je rekao da smo i u Južnu Afriku otišli sa dva poraza i jednom nerešenom. I, zaista, sve je moguće ako bismo to tako, na nivou statistike, posmatrali.

 

U realnosti je drugačije.

 

Buka koja je obeležila oktobar i koju su napravili huligani pravoslavnog opredeljenja naprasno je utihnula pred desetomilionskom nagradom za informaciju o skrivanju Ratka Mladića.

 

Niti su huligani zabranjeni, niti je neko osuđen zbog prebijanja policije, niti je Dačić javio kako ide istraga o tome ko je naručio i platio prekid utakmice u Djenovi. Kao što smo mogli da pretpostavimo, indukovana kriza, karneval kontrolisanog nasilja u oktobru, završio se sam od sebe, navodno, zapečaćen novom koskom koju je Dačić bacio pred novinare: policija je potrošila 50 miliona dinara da bi radila svoj posao!

 

Onda su se kolege bacile na ovaj batak i počeli da glođu: toliko gladnih usta bi bilo na’ranjeno, toliko škola bi bilo napravljeno, obdaništa, bolnice, skeneri, zubari…. Kao da su pravoslavni huligani došli s neba, kao da ih ne znamo, kao da ih je neko sa strane napravio.

 

Ili je sve to zavera pedera, što rek’o čestiti Amfilohije Radović. Da njih nema ne bi ni ovi tukli i razbijali. Čestiti se mladež podigao da spreči sotone delovanje. Ali, na sreću, posle medijske galame, nikom ništa. Ovi što su pohapšeni bili valjda su već pušteni, ovi što još kao sede u pritvoru neće biti osuđeni.

 

Osim ako se reformisani sudovi ne probude kao u slučaju paljenja džamije u Beogradu pre šest i po godina, pa sada rešavaju taj slučaj. Dakle, da prvo vreme presudi pa će i reformisani sud. Tako vam je to u Beogradu. A kod vas? Je l’ biju?

 

   • Ostavi komentar