Turizam

Eko Taxi Vranje

U ogromnoj su prednosti oni ljudi koji znaju šta ne znaju.

Slučalno sam prošle nedelje gledao dvojicu vranjskih direktora na jednoj našoj televiziji. Opušteno, bez  ijednog relevantnog podatka, ostavljajući utisak eksperata, govorili su o turizmu i razvoju turističkih kapaciteta u Vanju. To što su rekli, tipičan je primer neznanja, ljudske drskosti i moralnog hohštapleraja prema gledaocima. Da improvizujem samo neke „podatke“ ovih turističko-partijskih prvačića ponavljača:Hotelski kapaciteti Vranja su mali da prime sve turiste; turisti uglavnom nemaju zamerke na našu ponudu; oni koji jedanput dođu u Vranje, uvek mu se vraćaju; na kvalitet naše turističke ponude presudno utiču ljubazni recepcioneri i kvalitetni konobari i kuvari; turisti ovde dolaze zbog našeg mentaliteta, gostoprimstva i dobre hrane…!

U emisiji su crvene kartone dobili učenici jedne vranjske osnovne škole i njihovi nastavnici. Umesto da uživaju u zimskim čarolijama Krive Feje, u bogatoj ponudi tamošnjih turističkih poslenika, ovi razmaženi i nevaspitani osnovci, osmelili su se da zimuju na Zlatiboru.

Saznali smo takođe da su slovenački investitori odustali od izgradnje hotela u Vranjskoj Banji samo zato što ovo turističko mesto nema generalni urbanistički plan. Otvori se zemljo?  Posle ove emisije pouzdano znamo zašto se i sudski teško može dokazati da je neka porodica, odakle god da je sa planete, provela svoj godišnji odmor u Vranju. Osim toga, sada nam je definitivno jasno zašto naši turistički bilansi zavise od toga koliko će puta Mara i Persa, jedna kod druge, otići na kafu i ogovaranje.  • Ostavi komentar