Sve gorije

Eko Taxi Vranje

Nama nikad dosta. Uvek se nađe razlog da podelimo mišljenja. Neki od naših sugrađana pa čak i političkih prvaka pričaju o samostalnoj opštini. A sa druge strane se žale na relativno mali budžet za sledeću godinu. Pitanje je kako ih posavetovati. Kod Basare u kolumni sam našao termin “sotirolotija” koji u slobodnom prevodu znači učenje o povratku veri i koriste ga uglavnom teolozi. Pošto ja nemam taj kapacitet moram da se držim “sotiranja” i predložim da se povede računa da većnici Opštine Banja budu stručni i ozbiljni ljudi koji će zavisno od resora identifikovati probleme građana i pokušati da svojom kreativnošću pokrenu posrnulu Banju. Banjski resursi su topla voda i turizam i nema skretanja sa teme.

Kad smo kod skretanja sa teme, krene moj drug K. za Vranje i negde iza mosta na Moravi bude zaustavljen od patrole policije. Kuda gospodine? Za Vranje. Niste vezani. Nisam. To je pet hiljada dinara. U redu. Izađite iz kola. Odmah. Gospodine, da niste možda konzumirali alkohol? Pitalo ga je službeno lice, na šta je K. Reagovao pribrano: Slušajte, dogovoreno je za pojas i molim vas ne skrećite sa teme.Inače doprinos huliganstvu na ovim prostorima dat je od sugrađana i na terenima skijališta na Besnoj Kobili gde su N.N. lica “otuđili” oko sedamdesetak metara žice sa žičare. Naporan je to posao. Svaka čast.

Inače, legendarni banjski profesor ode da poseti deo familije u donjem delu Banje i da se raspita ima li sukoba u familiji. Nađe jednog rođaka i pita kakvo je stanje a ovaj mu kratko odgovori: “gorije”.  • Ostavi komentar