Svakoga dana, u svakom pogledu…

Eko Taxi Vranje

Mi svakoga dana u svakom pogledu – „napredujemo“. Kako je počelo, uskoro ćemo doneti zakon po kome će, na ulazu u svaku fabriku, na vidnom mestu morati da stoji tabla na kojoj će stajati: „Leta Gospodnjeg te i te godine, ovu fabriku je podigla ta i ta partija“.

Na takvu asocijaciju (i još po nešto), poslednjeg utorka, navelo me je saopštenje za javnost Gorana Stefanovića, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke, a potom i hitar odgovor rukovodstva grada Vranja.Stefanović pozdravlja dolazak italijansle kompanije „Geox“ u Vranje i zapošljavanje 1.250 radnika. Medjutim taj dolazak on smatra „isključivom zaslugom DS“ i to potanko objašnjava. Brže-bolje, samo dva-tri sata kasnije, čelnici lokalne vlasti, svojim saopštenjem se podsmevaju demokratama i poručuju da je za Vranje u svemu najvaćnije da će ovde biti otvoreno 1.250 radnih mesta. Biće dobro, ako bude otvoreno, jer su oba ova saopštenja opasna poruka vlasniku kompanije „Geox“, za koju mu neće biti potrebni savetnici.

Iz saopštenja aktuelnog rukovodstva grada saznali smo još nešto. Ako je verovati onome što je napisano, biće da su dvojica visokih finkcionera DS napravila skandal: dojučerašnji pomoćnik gradonačelnika Srđan Vasiljević i član Gradskog veća za privredu i preduzetništvo Perica Janković, po isteku mandata nikome nisu predali dužnost, već su sve paire, ugovore, poštu, beleške iz razgovora … spakovali i to odnli sa sobom.

Kada bi u SAD primenili ovaj svojevrstan politički patent iz Vranja, znate šta be se tamo dogodilo? Republikanac Mit Romni u novembru pobedi demokratu Baraka Obamu, a ovaj iz revolta potrpa u svoju torbu sve: ugovore, tajna spisa Cie, Pentagona… čak i ključ od atomske bombe i to sve odnese. Dodje reč.

Etički, moralno, politički, pa ni kafanski… kako god to merili, malo je reći da je takav način komuniciranja dojučerašnjih koalicionoih partnera slika i prilika njih samih. Ovo nam samo govori da su našim političkim liderima, čast retkim izuzecima, gradjani i država puka sredstva za namirivanje ličnih interesa. Ovde je politika tezga sa bižuterijom. Čik da mi neko dokaže suprotno?  • Ostavi komentar