Stečaj! Ne rekonstrukcija

Eko Taxi Vranje

„Vlada nije rijaliti šou, pa da se preko novina i SMS glasova određuje ko će da ostane u Vladi, a ko će da ispadne. O imenima ljudi, koji će zbog loših učinaka napustiti vladu, neće odlučivati ni tabloidi, niti nezavisni analitičari, nego mi, koji smo tu vladu kreirali – Vučić, Dačić i ja“ – kaže ministar Mladjan Dinkić.

One koji ne znaju, valja obavestiti:  Godine 1995. mladi asistent Ekonomslog fakulteta u Beogradu Mlađan Dinkić, objavio je knjigu pod naslovom „Ekonomija destrukcije: velika pljačka naroda“, u kojoj se obračunao sa ekonomskim posledicama vladavine Slobodana Miloševića. Ta knjiga ga je 2000. godine preporučila za guvernera Narodne banke za vreme vlade Zorana Djinđića. Od tada do danas Mlađan Dinkić je uvek na mestima sa kojih se kontrolišu državni tokovi novca, odakle se ukidaju radna mesta, otpuštaju radnici, projektuju štrajkovi, odakle se zavlače ruke u novčanike građana, otvaraju narodne kuhinje i na direktan način radi o glavi svakom i rođenom i nerođenom građaninu ove zemlje.Sa prve dve rečenice u kojima je isključio svaku demokratsku mogućnost kontrole rada i Vlade i njega samog, Dinkić po ko zna koji put, sa nekolicinom političkih siledžija, demonstrira bahatost i pokazuje manire onoga koji je rešio da ovom narodu dođe glave, tako što će do kraja i dosledno realizovati Miloševićev projekt uništenja Srbije. Po sopstvenom receptu „Ekonomije destrukcije…“

Zato u Srbiji već deset godina nema prava i pravde. Građanin je obespravljen, a moral, dostojanstvo i svetinje su pogaženi. Uništene su univerzalne civilizacijske vrednosti. Odrekli smo se svetskih merila i standarda. Nove društvene vrednosti zovu se kriminal, korupcija i nasilje.

 Zato, Srbiji danas nije potrebna rekonstrukcija Vlade. Nisu joj potrebni ni vanredni izbori. Srbiji je potrebna i horizontalna i vertikalna rekonstrukcija svih segmenata države i vlasti. Srbiji je potreban stečaj. I novi stečajni upravnik kome će građani dati mandat.

Činjenjem ili nečinjenjem, u vlasti ili opoziciji, proporcionalno godinama i mandatima, svoju misiju pred građanima Srbije završili su Tadić, Dačić, Dinkić, Koštunica, Nikolić, Ilić, Drašković…  • Ostavi komentar