Srbija će stati

Eko Taxi Vranje

Do aprila Srbija će stati. Izborno odbrojavanje je počelo. Čeka nas kataklizma: politička, ekonomska, društvena, socijalna, moralna! Čeka nas sunovrat u kome će vlast dići ruke od bolesnih i penzionera, od narodnih kuhinja, gladnih i žednih, golih i bosih, od štrajkača i obespravljenih, od nemaštine građana Trgovišta, Bele Palanke, Žagubice …! Život će poskupeti, cene će porasti, frižideri će opusteti, biće sve manje posla, sve više nezaposlenih i sve više stečaja.

Do aprila u Srbiji pozitivno će poslovati samo političke stranke i kriminalci. Bilbordi će biti najprofitabilnija roba, tribine će ličiti na cirkuske šatre, zakupljeni TV termini i stranice u novinama biće prava infuzija posustaloj medijskoj industriji.Do aprila u Srbiji svaki normalan čovek imaće samo jednu želju: da sačuva zdrav razum.

Predstojeći izbori biće i najskuplji i najprljaviji izbori od 1990. godine. Takva cinična i necivilizovana predstava kod nas još nije igrana. Sve političke stranke, posebno one iz vladajuće koalicije, svakom svojom radnjom, najavljuju još jednu bezočnu otimačinu i pustošenje Srbije.

Vladajućoj većini nije bilo dovoljno kako i koliko danas političke stranke pljačkaju svoje građane. Zato su, u Zakona o budžetskom finansiranju stranaka, umesto dosadašnjih 0,15 predložili 0,30 odsto sredstava i za redovno i za predizborno finansiranje. Prvi takav pokušaj legalne pljačke građana Srbije, sprečila je Venecijanska komisija. „Sadašnjih 0,15 odsto je previše, a predloženih 0,30 odsto je neprihvatljivo“, – poručili su Beogradu evropski eksperti. No, kako srpskim političkim elitama ništa nije sveto, DS, SPS, G 17 i sateliti su zadržali procenat, ali su za polovinu duplirale osnovicu za obračun. Po toj matematici, samo za prolećne izbore, stranke će iz budžeta obezbediti jednu milijardu dinara.

Tako će, tu negde oko aprila biti dovršen i program ove vlasti koji se zove „Da Srbija Stane“. Ni Bog ni EU nam ne mogu pomoći.  • Ostavi komentar