Sramota u četiri čina      Čin prvi: U utorak, 7. jula 2009. godine, negde na trasi Koridora 10. izmedju Levosoja i Preševa, brojnim gostima i novinarskim ekipama, obratio se Mirko Cvetković, tadašnji predsednik Vlade Republike Srbije.

-Ispunili smo obećanje dato prilikom formiranja Vlade Srbije. Deonica autoputa završena je u predviđenom roku, na dan kada je pre godinu dana formirana Vlada Srbije. Izgradnja Koridora 10 je prioritet ove vlade, koja je obezbedila sredstva za izgradnju ostalih deonica na tom koridoru – kazao je on.

Svedoci su bili ministri Ivica Dačić, Slobodan Milosavljević, Milan Marković, Svetozar Čiplić, Verica Kalanović, Petar Škundrić, Milutin Mrkonjić, Jovan Krkobabić i Sulejman Ugljanin, predsednici opština Preševo, Vladičin Han i Trgovište, gradonačelnik Vranja i načelnik Pčinjskog okruga.

Čin drugi: U sredu 18. aprila 2012. Godine  (u jeku predizborne kampanje), negde na trasi Koridora 10  izmedju Levosoja i Preševa, kada je ovu deonici obišao predsednik Srbije Boris Tadić, resorni ministar Milutin Mrkonjić je rekao:

-Auto put od Bujanovca do Preševa, koji se gradi već tri godine, biće gotov u naredna tri meseca.

Svedoci su bili predsednik Srbije i predstavnici Svetske bake.

Čin treći: U petak, 2. avgusta ove godine, negde na trasi Koridora 10 izmedju Levosoja i Preševa, brojnim novinarskim ekipama, u prisustvu predstavnika investitora i izvođača radova, obratio se Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije:

„Meni su direktori „Koridora Srbije“ i „Puteva Užice“ obećali da će deonica autoputa od Levosoja do makedonske granice biti gotova do 10. avgusta. Ja sam popustio još pet dana, tako da ćemo 15. avgusta ovaj deo definitivno da završimo“.

Obećanog dana, u četvrtak 15. avgusta, na trasi sve je bilo mirno – nije bilo ni političara, ni vatrenih govora. Ni gotovog autoputa

Čin četvrti: U petak, 23. avgusta, negde na trasi Koridora 10 izmedju Levosoja i Preševa, novinarima državnih medija (RTS i RTV Vranje, jer drugi nisu pozvani) Dmitar Djurović, direktor JP „Koridori Srbije“ je rekao:

„Završeni su radovi na deonici od Levosoja do makedonske granice u dužini od 21,5 kilometara, baš kao što smo obećali predsedniku Narodne Skupštine Nebojši Stefanoviću“.

Čin peti: Radnja je u pripremi. O novom završetku radova, novim gostima i otvaranju, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

   • Ostavi komentar