Skandalozna čestitka

Eko Taxi Vranje

Porodica Djorđević iz Vranja, Svetozara Markovića 12, u utorak 27. marta ove godine, dobila je pismo koje je, u ime Gradskog odbora Demokratske stranke iz Vranja, potpisao predsednik Goran Stefanović. Pismo je naslovljeno njihovoj ćerki Kristini koja je umrla pre 13 godina.

Kada su majka Jelena i otac Miroslav otvorili pošiljku, imali su šta da pročitaju: Srećno punoletstvo draga gospođice, stajalo je u naslovu pisma. Dakle, predsednik Stefanović, u ime Gradskog odbora i nekoliko hiljada članova DS iz Vranja, Kristini koja je umrla pre 13 godina, čestita punoletstvo. Jelena i Mirslav su zanemeli. Njihovu otvorenu ranu, koja im godinama razara dušu i spokoj, povredili su neki koji nemaju nikakvo moralno ni bilo koje drugo pravo. Majka nije smogla snage da priča za novine. Miroslav jeste:– Kako smo se osećali? Poniženo, jadno, bedno slomljeno… bez i malo dostojanstva u sebi. Upitao sam se da li su životi, nas kako se to kaže, običnih građana, toliko jeftini da služimo političkim partijama za iživljavanje i maltretiranje. I pre nego sam odlučio da suprugu i sebe, makar sudski zaštitim i makar koliko-toliko nadoknadim bol, odlučio sam da budem čovek – zatražio sam prijem kod predsednika Demokratske stranke. Išao sam jedanput, drugi put, treći… i kada sam shvatio da me u DS ponovo driblaju, ostavio sam vizit kartu i dao im rok za sastanak. Sastanak sa Stefanovićem se nije dogodio, ali sam posle tri dana dobio pismo izvinjenja u dve rečenice – priča Kristinin otac Miroslav.

I, šta ćemo sada? Da čekamo neki drugi sličan skandal? Da čekamo novu čestitku? Nikako! Građani ne smeju ćutke prelaziti preko ove i sličnih partijskih bahanalija.

Najmanje što mora da se dogodi, jeste da se u Matičnoj službi u Vranju pronađu nalogodavac i autor spiska na kome je bilo ime Kristine Djorđević. Matična služba nije i ne sme biti partijska ekspozitura. Oni koje država uredno plaća, a koji rade neprofesionalno i neodgovorno, koji su svoje „ja“ ustupili svojoj partiji, moraju odgovarati za ovaj skandal.

Da na kraju ne zaboravimo ono što je tako važno: Demokratska stranka mora da ovaj slučaj reši, kako dolikuje njenom imenu i politici za koju se zalaže.  • Ostavi komentar