SamoupucavanjeSvašta je Toma Nikolić radio u ovoj kampanji, pokazujući redak talenat da napravi sebi štetu. Svojim postupcima gubio je već dobijene glasove, a ponašanjem i izjavama samo potvrdjivao da se narodnjaci nisu promenili, a da se naročito on, Toma Nikolić, nije preokrenuo ni u evropejca ni u pristojnog političara .

Sve se to kao na dlanu videlo u drugom drugom krugu predsedničkih izbora, kada je potpuno izgubio kompas, da bi njegovo samoupucavanje,rečnikom i gestovima, kompletirano u tv duelu sa Borisom Tadićem.Ona scena s belim džakom punim glasačkih listića, uz slavodobitni osmeh novomodeliranog Aleksandra Vučića, tako je asocirala na stiropor, da je odmah bilo jasno da od nameravanog posla nema ništa. Da džak neće doneti narodnjacima nove glasove, niti će izbori biti poništeni a demokrate zasute blatom.

Onda su nastavljene greške u koracima. SNS-a je odlučio da ne prizna rezultate prvog kruga glasanja, najavljen je bojkot drugog izbornog kruga za predsednika države, organizovane su protestne vožnje i onda se od svega odustalo.U medjuvremenu, Nikolić je pripretio medijima, izvredjao jednog tv voditelja (mada je i tu brzo menjao mišljenje-prvo mu je rekao da je bezobrazan, a potom da je fin i ugladjen čovek),a okruženje oko Tadića nazivao dvorskom kamarilom i banditima. Televiziji na kojoj je gostovao poručio je da će kada bude predsednik da im kaže kako da uredjuju i vode program, a drugom prilikom obećao svim medijima da će biti „slobodni kao ptice“.

Nonšalatna samouverenost Nikolića ozbiljno je načeta pominjanjem njegove diplome, a mrzovolja i večita zabrinutost na licu zamenjeni su verbalnom agresijom i namrštenim,ponekad streljajućim pogledima.

„Lično ću da se bijem“ ako bude pokušaja kradje u drugom izbornom krugu,rekao je ne trepnuvši i dodao da će SNS braniti glasove telima, kao da najavljuje nepojamnu grabež i tuču na izbornim mestima.

Konačno, par dana pred izbore, po principu daj šta daš, prihvatio je podršku Vojislava Koštunice – u zamenu za Evropu. O tome će se, ako on bude predsednik, rešavati naknadno, na referendumu. O evropskoj politici koju je promovisao poslednjih godina, nije izustio ni reč.

A i kako bi o tome pričao pred Koštunicom i Zukorlićem, svojim jedinom saveznicima?

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar