Rakijice, rako, ja te volim jako

Eko Taxi Vranje

U državi u kojoj Palma brani evropske integracije, demokrata Đilas osporava ljudska prava sugrađanima homoseksualcima, a bivši radikal Toma biva veći evropejac od celog DS-a, nije čudno to što saobraćajni policajci dodeljuju čoveku nagradu zato što je u svoju krv upumpao 3,9 promila šljivovice.
Država koja nema more, a osniva agenciju za istraživanje pomorskih nesreća, logično se ne stidi ni svojih službenika koji nagrađuju ono što bi trebalo da kažnjavaju.
Državi, u kojoj policajci odbijaju da brane svoje sugrađane koji žele da legitimno izraze svoj protest, logično ne smeta to što isti njeni policajci odaju priznanje poroku koji svakog dana odnosi žrtve.
Od države u kojoj okoreli kriminalci iskupljuju svoju dušu i otkupljuju svoju slobodu nošenjem plastičnih narukvica i u kojoj se građanima zabranjuje da očiste zagađenu reku, ne može se očekivati ništa dobro.
Jer, država u kojoj ništa nije normalno, nenormalne stvari nagrađuje i vrednuje kao poželjne.
Zato se nećemo iznenaditi ukoliko država uskoro počne da kažnjava građane koji poštuju zakon i moralne norme. Možemo se samo nadati da nas, u našoj malenkosti, neće primetiti i da joj, svojim pukim postojanjem, nećemo dati povoda da nas kazni.
U suprotnom, moraćemo svi da se promangupiramo i počnemo da lažemo, krademo, zlostavljamo, korumpiramo, pijemo, bijemo, drogiramo se, ubijamo, ratujemo i silujemo, a sve to ne bi li nas naša draga država pomazila po glavi i nagradila nas.

Tada valjda više nećemo da se osećamo glupo kad nam neki saobraćajac u Blacu napiše kaznu zato što nismo vezali pojas.

  • Ostavi komentar