POLEMIKA PREKOG SUDA

Eko Taxi Vranje

 Jedna od najvećih dilema je upravo ta da li se može uopšte polemisati sa neznallicama i onima kojima javni prostor služi u neku drugu svrhu? Može li se prećutkivati etiketiranje, zlonamernost i unapred napisana optužnica? Svrhe naravno nema ukoliko se služite činjenicama i pokušavate da objasnite šta je suština, istina, namera. Tu ste gubitnik u startu. Ostaje Vam da se setite Tomasa Mana i da ološima odgovorite njihovim jezikom jer samo njega mogu razumeti.

Postavlja se pitanje da li je pametno uopšte odgovarati onima koji će najobičniju činjenicu uvek 

nastojati da iskoriste, iskrive i predstave tako kao da sami stojite iza toga, kao da ste stvarali neko vreme u kome niste ni živeli. Takvo ponašanje se zove bezobrazluk i primitivizam.

Tako će neko ako kažete da je danas 24 avgust i da je napolju 40 stepeni biti spreman da Vam

prilepi etiketu izdajnika i promotera defetizma zbog toga što zbog žege mogu propasti poljoprivredni usevi, a vi ste govoreći o tome doprineli da se to desi.

Metodologija ZLA funkcioniše uvek isto i tako će on – tzv. patriota reagovati da ti prilepi neku ponjemu izdajničku etiketu koja mu daje legitimitet da sudi.. Vrlo bezobrazno i podlo. Kao da se patrotizam kupuje na buvljoj pijaci? On je sebi već odredio ulogu progonitelja veštica i nedostaje mu samo lomača da potpali vatru. Sudbina Đordana Bruna nam je svima poznata, ali ga nikada nije izdao optimizam slobodnog mišljenja.

Dakle, upravo sloboda je najveća smetnja omeđenim umovima koji samo presuđuju i nervozni su

jedino zbog toga što nisu u stanju da izreknu kaznu i izvrše egzekuciju. To im je najveći problem.

Iza patriotizma kriju se oduvek najveći pljačkaši sopstvenih naroda. Tako je bilo od kada je sveta I veka. Ako se tzv. patrioti učini da bi mu moglo koristiti da Vas napadne nekom etiketom on će to uraditi bez razmišljanja efikasno do te mere da će očekivati neki orden. Ako orden izostane njegov bes će biti sve veći i mogao bi se eventualno zadovoljiti da samo tebi nanese neko zlo. Ukoliko i to izostane neće više moći da izdrži i napašće ponovo.

Ako je popularno za vrhovne izdajnike u Srbiji smatrati DS (kao devedesetih)  ili LDP on će Vam prikačiti nalepnicu da ste nešto od toga. Tako sam i sam bio proglašavan za ŽUTOG, ali to sada nije najveća mera izdaje pa mi se kači nalepnica LDP. 

To bi već u očima tzv. patriota bilo dovoljno za smrtnu kaznu. Nema veze šta je tu šta? Nema veze da lli je pominjanjem činjenice da je prilikom vešanja na Terazijama bilo i gostiju koji su pili kafu i pivo bilo reči samo o tome da je to bio jedan događaj. Pomenite činjenicu i mrtvi ste, jer će tzv. patriot to tumačiti kako mu je volja. A može se to tumačiti i kao otpor okupatoru na specifičan način, kao čin bežanja od stvarnosti, kao dodvoravanje i na mnogo načina. I da se vratim na Tomasa Mana. Ološ činjenice uvek tumači tako da ti se nanese šteta etiketiranjem i iščekivanjem da kao predmet etikete budeš kažnjen. 

Ako je moguće najstrožije. Sve to iščekuju grickajući nervozno noktiće.

   • Ostavi komentar