Pismo Zoranu i Goranu

Eko Taxi Vranje

Četiri godine sam slušao priče, fore i fazone: uzeli smo odgovornost u ruke. Postoji opasnost da još četiri godine slušamo i gledamo drugi deo priča fora i fazona.

Da se to ne bi dogodilo gospodarima naših duša, onima koji su nam tražili poverenje, svaka konferencija za novinare, svako obraćanje javnosti od maja ove, do maja 2016. godine, već ima formulisanu prvu tačku: Zoran Antić u Socijalističkoj partiji Srbije i Goran Stefanović u Demokratskoj stranci, moraće ovoga puta, kada formiraju lokalnu vlast, barem da pokažu da li su i koliko na strani građana. Kako će to da urade?U naredne četiri godine, i Zoran i Goran, i njihovi saradnici, konferencije za novinare moraće da počinju ovako: danas je u Vranju zaposleno toliko i toliko radnika. Prema poslednjim podacima, prosečna zarada u Vranju iznosi toliko i toliko dinara. Sa današnjim danom na posao čeka toliko i toliko nezaposlenih. Kontaktiramo sa tom i tom kompanijom, a izgledi za novu investiciju su takvi i takvi. Usput, da budu spremni da odgovore na svako pitanje iz ove materije – i Zoran i Goran i njihovi saradnici.

Četiri godine su nas lagali! Neke i Zoran i Goran pogledaj svoje beleške iz leta gospodnjeg 2008. godine? Neka pronadjite na internetu šta su građanima Vranja tada obećali?

I Zoran i Goran znaju da u Vranju danas manje zaposlenih nego 2008. Da je danas u Vranju više onih koji traže posao nego 2008. Da danas prosečan Vranjanac zarađuje manje nego 2008. Usput, ni Zoran ni Goran, pojma nemaju šta se radi u Grotu, Zavarivaču, Živinoproduktu, TIV, Nemetalima, Vodogradnji, Živinarskoj farmi… kao da su ta preduzeća i radnici u njima kutije šibica – pa se negde zaturile.

I još nešto: i jedan i drugi da se ne igraju, pa da se branae svetskom ekonomskom krizom, nedostatkom para. Oni što vode Inđiju, Jagodinu, Svilajnac, Kragujevac, Bor…žive sa nama, na istoj planeti. Samo oni i njihovi saradnici nisu traljavi kao Zoran, Goran i saradnici.

Poruka jeste opora i morbidna, ali je vrag odneo šalu: građani Vranja ne žele više da im život prolazi, dok čekaju u redu za Šapranačko ili Bunuševačko groblje i dok od Zorana i Gorana slušaju trice i kučine.  • Ostavi komentar