Mišković obećava, građani plaćaju

Eko Taxi Vranje

Od toliko mogućnosti da građanima Srbije objasni zašto je potrebno glasati baš za njega, Tadić se odlučio za „Program Tomislav Nikolić“, kojim je samo potvrdio svoju tanku filozofiju i tehniku vladanja.

Ovakvim potezom Tadić je objasnio ono čega su se građani Srbije pribojavali: u izbornoj kampanji za novi mandat, on građanima ne obećava kvalitetniji način života. On i njegovi na ovim izborima nemaju mahanizme da se izdignu, da se uhvate u koštac sa problemima, da ih savladaju i tako pridobiju poverenje građana.To je, na najbolji način, pre nekoliko dana, u medijima objasnila Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije. Na pitanje, ko su nosioci sistemske korupcije u zemlji, ona odgovara: Nosioci su ljudi iz vlasti, u koje spadaju članovi vlade, direktori raznih agencija, uprava i društava u vlasništvu države, odnosno svi oni  koji su zakonima ili nalozima Vlade, dobili veoma velika ovlašćenja u upravljanju i raspolaganju državnom imovinom bez odgovornosti i kontrole.

Usledilo je novinarsko pitanje: koliko su tajkuni umešani u sve to. Naravno, odgovara članica saveta, da su umešani. Međutim, njihovo ućešće u korupciji ne bi bilo moguće kada oni ne bi mogli neograničeno da finansiraju stranke, da sastavljaju vladu, kada se zakoni ne bi donosili po njihovoj meri i kada bi oni imali ista prava kao i svi drugi građani. Tajkuni su kod nas povlašćena kasta ljudi, jer direktor Poreske uprave kaže da je Miroslav Mišković obećao da će platiti porez. Građani ne obećavaju, nego uredno plaćaju.

Da li je ovim stavovima potreban komentar? Ne, samo konstatujem da Tadić, Dačić i svi njihovi od građana Srbije nemaju više šta da traže. Oni su svojim činjenjem ili nečinjenjem, kako god se to zvalo, današnjim generacijama stvorili uslove za neku novu restuituciju u Srbiji.  • Ostavi komentar