Kućni pritvor

Eko Taxi Vranje

Neko je dobro rekao: Ko u zemlji Srbiji do sada nije poludeo, on nije normalan. Danas u ovoj Srbiji, sa ovom vlašu i ovim institucijama, sačuvati zdrav razum definitivno je teško. Umesto zakonodavne, sudske i izvršne vlasti, Srbijom odavno vlada novo trojstvo: kriminal, nasilje i politika. Od brojnih patenata osmišljenih na Andrićevom vencu i u Nemanjinoj 11, osvrnućemo se na dva. Patent 1: gradjanka Svetlana – Ceca Ražnatović je priznala da je državi maznula 5.5 miliona evra. Koliko je još nesrećnika u FK „Obiliću“ „ošišala“, bar za sada će ostati tajna. Za to kriminalno delo gradjanka Ražnatović se nagodila sa državom, odnosno Višim tužilaštvom u Beogradu (čitaj – aktuelnom vlašću), da vrati 1,5 miliona evra i to u tri rate. Takodje se nagodila da kaznu zatvora od osam meseci, koju je država (čitaj – aktuelna vlast), nazvala kućni pritvor, provede u svojoj vili od 2000 kvadrata, sagradjenoj u najmanju ruku sumnjivim kapitalom, sa bazenom, staklenom baštom, teretanom, spa centrom ko zna još kakvim čudima.

Patent 2: Gradjanin Milan Savatović, po zanimanju patriota-huligan, 24. jula 2008. godine, u sred Beograda, zverski je nasrnuo na snimatelja TV B92 Boška Brankovića, dok je ovaj bio na poslu. Gradjanin Savatović je, bahatim udarcem nogom, Brankovićunaneo teške telesne povrede: polomio potkolenicu i istegao ligamente. Posle dve godine sudija Prvog osnovnog suda iz Beograda Ana Trifunović, (čitaj – aktuelna vlast), častila je patriotu-huligana sa 10 meseci kućnog pritvora. To kod kuće gradjaninu Savatoviću dodje kao priprema za doktorat iz predmeta koji se u Srbiji odavno zove  – nasilje.I, šta ćemo sada? Država (čitaj – aktuelna vlast) i reformisano pravosudje, gradjanima Srbije su poslali poruku – nastavljamo tamo gde smo stali. Ova uredno upućena poruka, stigla je na adrese sedam miliona Srba.

Sada svaki Srbin i Srpkinja znaju da je Srbija zemlja kriminala, nasilja i politike i da u Srbiji ništa ne uspeva tako dobro kao što uspevaju kriminal, nasilje i politika.  • Ostavi komentar