Komunistička oaza

Eko Taxi Vranje

Na planeti Zemlji ima jedna oaza u kojoj njeni stanovnici i bukvalno žive u komunizmu. U toj oazi svako troši prema svojim potrebama, a društvu daje prema svojim mogućnostima. Ta oaza nije na Kubi, u Severnoj Koreji, Kini, nije u Abu Dabiju, u Arapskim Emiratima! Ta oaza je u – Srbiji. Njeni stanovnici su svi državni činovnici koji se finansiraju iz Budžeta Republike Srbije. Na (eventualno) pitanje kako, sledi odgovor. Već osam godina Skupština Srbije ne usvaja završni račun Budžeta. Već osam  godina u Skupštini, Vladi i njima bliskim državnim institucijama, zaposleni, najblaže rečeno, sa parama poreskih obveznika Srbije rade šta hoće: troše koliko hoće, uzimaju koliko hoće, presipaju gde god hoće, kradu koliko hoće, muljaju kako im je volja… i nikome ne podnose račune. Dakle, čist komunizam!

Branka Ljiljak, zamenica predsednika Odbora za finansije Skupštine, na opaske medija, na pritisak javnosti, ovako propoveda: „Nema svrhe da Skupština usvaja završni račun Budžeta, kada su pare već potrošene“.Gde ova žena živi? U kojoj galaksiji? Kakav je njen mentalni sklop? Zna li ona gde je Trgovište? Zna li ona kako izgleda red onih gladnih isposnika u nekoj narodnoj kuhinji? Pročitajte ponovo njenu izjavu. Ona je zločin! Kriminal! Hohštapleraj! Srbija je očigledno njen i njihov privatni posed. Srbija je država iznad svih zakona, bez obzira što je u Ustavu zapisano da je jedna od osnovnih nadležnosti Skupštine da usvaja završni račun Vlade.

Nije onda ni čudo što komunistički vrh ove piramide ćuti. Predsednik Srbije, predsednik Vlade, predsednica Skupštine… nemaju komentar. Oni ovakav zločin sa Budžetom ne prepoznaju.

Oni u Srbiji 21. veka, imaju druga posla: sa istomišljenicima u interesnoj koaliciji, rade tako i toliko, da su Srbiju gurnuli u ekonomski i socijalni ambis. Kruna njihove vladavine i posao po kome su bez konkurencije najuspešniji u Evropi, jeste – proizvodnja narodnih kuhinja. Do danas su nam darivali 65 u kojima blizu 50.000 gladnih dobijaju po jedan obrok dnevno.  • Ostavi komentar