Komunikacija?

Eko Taxi Vranje

 S pocetka leta ostao sam u Beogradu sam, bez zene i dece. Otisli na more, u bratsku nam Crnu Goru.

Jedno vece resim da doklicu prekratim setnjom u TC Usce. Pozovem mog sestrica (svrsenog osnovca) da mi se pridruzi.

Setamo mi po Centru. udjem ti ja u jednu od mnogobrojnih radnji, trazeci japanke za meni nastupajuce more. Ucini mi se da je neko rekao dobro vece, trazim prodavacicu po radnji, ne vidim je.

Zavrsim sa razgledanjem i krenem ka izlazu kad ugledah prodavacicu. Jao izvinite, kazem ja njoj, bas se cudim kako nema nikoga u radnji, ona ce na to: pa ja vam rekoh dobro vece. Jeste, nastavljam ja , ali vas pogledom nisam mogao naci…..Progovorili jos par recenica, razmenili smo izvinjenja i izadjo smo iz radnje.

Na sve to, po izlasku iz radnje, moj sestric, koji je cutao svo vreme, meni kaze: Kakva nepotrebna komunikacija!

Rece, mrtav 'ladan, i nastavi da seta po Centru sa rukama u dzepovima.

Kakav sudar svetova! Sta je, bre nepotrebna komunikacija? Pa to je jedan kurtuazni razgovor, magarcino! Posle razmislim, to u sustini i jeste nepotrebna kamunikacija. Kakve nam generacije dolaze! Bio sam zaprepascen i ushicen! Usresredjene na cilj, bez lutanja i nepotrebnih reci! Poceo sam sebi da licim na mog dedu i oca, koju su me, kao i vecinu vas, da se posluzim modernim recnikom moga sestrica "smarali" sa pricama tipa : eh,  u  moje vreme mi smo, znas….., pa mi onda odvale nesto ko da su ziveli u kameno doba  (tako se to tada meni cinilo).

Razuman sam ja covek, znam da svaka generacija nosi svoje, ali nije li ovaj primer metafora za preveliko i brzo preskakanje "uobicajnih normi lepog vasiptanja"? Verovatno ima neka veza i sa modernim sredstvima komunikacije? Facebook i ostalo? Ili sam ja mozda jos jedan u nizu prevazidjenih sredovecnih tipova?

   • Ostavi komentar