KandidatiAleksandar Vučić već godinama kao glavni argument u prilog svojim (neuspelim) kandidaturama ispaljuje sopstveno poštenje. “Ja sam pošten i za razliku od drugih ,nikad ništa nisam ukrao”, obično bi tako, ili sličnim rečima, poentirao u raznim tv raspravama, a naročito onda kada ga sagovornik nadgovori. I kad god to čujem, logika mi se buni:pa zar nije normalno da je čovek pošten i da nije lopov i zašto je to potrebno stalno isticati?

Da, odgovara spremno Vučić, ali su svi ostali (naročito oni na vlasti) lopovi, opljačkali su državu , obogatili su se (što nije daleko od istine), u crno su zavili zemlji… i sve u tom stilu. Medjutim, Vučić, koji ne propušta ni da se hvali svojim visokim prosekom na Pravnom fakultetu,nikada i nizakoga nije pružio nijedan dokaz u prilog svojim tvrdnjama. Da u ovoj zemlji ima pravde, a znamo da je nema, svi lopovi bi bili u zatvoru, ali bi i Vučić već višestruko odgovarao pred sudovima za klevetu, uvredu ili šta već.Ništa od toga i Vučić, znajući to, dodatno se junačio i raznim povodima tražio da ga vode u zatvor, nastojeći da se prikaže ne samo kao čovek koji sve zna, nego kao i političar kome niko ništa ne može. Pokazivanje mišica u ovoj zemlji dosta je na ceni, što je večiti drugi u svojim partijama shvatio na vreme, ali u tome nije jedini.

Evo, na primer, Ivica Dačić. Ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera postao je sve nestrpljiviji i sve češće zna da odbrusi drugima, ne mareći ni za bon-ton (sećate se „alo,bre“ novinarima), ni za diplomatiju. Nedavno je najavio „recipročna hapšenja“(?!) kosovskih Albanaca nakon što je Policija Kosova privela četvoricu Srba zbog posedovanja propagandnog materijala i biračkih spiskova za izbore Republike Srbije na Kosovu.

„Ako neko želi da se takmiči u hapšenju, imamo i mi odgovor“, rekao je Dačić tim povodom, a mene je to podsetilo na čuvenu i zloslutnu izjavu njegovog nekadašnjeg šefa izgovorenu na Gazimestanu:” Ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo“.
„Žao mi je što Srbija nema policiju na Kosovu,jer da ima, ne bi se dešavalo što se dešava od Albanaca prema Srbima a ni ono što Srbi rade sami sebi“,još je izjavio Dačić, sada i kandidat za predsednika države.

Dačić je još i zapretio da će da pobedi na tim izborima, pa ja sada mislim, kad bi se to desilo, da li ćemo mi opet u ratove. Znam da nećemo, ne samo zato što Dačić neće postati predsednik Srbije (mada mu premijerska funkcija nije bezizgledna),nego zato što je u ovoj zemlji još malo ostalo onih koji bi se opet latiti oružja. Tu se, naravno, ne ručunaju obračuni kriminalaca.

Mnogo je simpatičniji Dačić kada se malo opusti pa seljacima koji su mu na poklon doneli kulen malo s nelagodom, ali s obaveznim „bre“, kaže: Ne mogu da jedem,bre, moram da smršam, idem na izbore.

I mi idemo na izbore. A smršali smo odavno.  • Ostavi komentar