KAFANA KOD SAHAT KULESvojevremeno se u Makedoniji, a i u „staroj“ državi, izvodila kultna predstava interesantnog naziva: „Da go ‘ebam koj prv počna.“ Ovo se direktno odnosi na mene, jer sam finu opciju uživanja u povremnenom radu slika zamenio napornim pisanjem, sve zbog sujete, da bi uz dve rakije u kafani izigravao intelektualca sa perom. Doduše, nije teško staviti na papir ono što znaju svi, a ne smeju da kažu, ali je sigurno da „jas ne počnav prv“. Ja se i za čašu ne dohvatam među prvima jer su tu onaj K. i banjski „Šešelj“ iz parlamenta M.S., koga redovno iznosimo iz institucije.

Kafanski parlament je „burno“ reagovao na dva ekstremna događaja. Jedan se dogodio kad je onaj K. pojeo osam bureka, što ne čudi obzirom na njegov gabarit i voljni momenat.Drugi događaj je otvaranje banjske kafe-poslastičare, autorizovano od strane banjskog javnog preduzeća. Ali, zašto da to pitam ja, bez obzira na indignaciju kafanskog parlamenta prema kolačima. Njih, kao i torti, ima i na novokomponovanim parastosima, u kapeli koja je u ingerenciji istog preduzeća, ali neko mora da kaže: Dosta bre.

Napravili ste most koji vodi od „nigde do ništa“. Potrošili sto pedeset hiljada E. Napravili ste kej kojim niko ne hoda. Sada u tzv. banjskoj Sahat kuli pravite kafanu. Na stranu opcija što se ta monstruozna građevina uklapa u banjsku arhitekturu kao džamija u Hilandar.

Neću da pominjem „zlatne“ dečake u fontani kojih bi se i papa postideo.

Ma, šta će nama kanalizacija ili vodovod, nama treba kafana. Vi ste budžetska firma. Da znate da zarađujete otvorili biste privatnu.

Nemoj da se vadimo na „zapošljavanje“ mladih. To hoćemo svi. Mada se u Vaš „stručni“ kadar frizerki i polj.tehničara uklapaju poslastičari i konobari. Pitanje. Šta će da radi Narodni univerzitet?

A, onoga K. obećavam vodiću na kolače u Vranje.  • Ostavi komentar