Ivica u ofanziviIvica Dačić se u poslednje vreme baš zaneo. Homotriplex sve teže izdržava u svojoj koži. Šamara i levo i desno, u zemlji i izvan nje, deli lekcije drugima i hvali svoje. Skoro kao nekada kad je bio “mali od palube” onog velikog admirala..

Dobro, jesmo ga hvalili skoro sve vreme ove vlasti (pošto smo savladali početnu mučninu), ali je najveći broj pohvala i zaslužio, pre svega na mestu mestu šefa policije. Sa onih drugih pozicija pokazao se kao odličan tehničar i koalicioni partner vredan poštovanja, koji je, uz to, iskoristio sve svoje pozicije da se medijski eksponira skoro kao šef države.Posebno je u te svrhe koristio mesto ministra unutrašnjih poslova. Nije bilo tog slučaja koji Dačić nije prokomentarisao pred novinarima (savladjujući nedostatak veštine govorništva), često uzimajući i deo posla šefu beogradske policije Miloradu Veljoviću. Ovih dana je uspeo da se bavi i “duhom” iz Bora,umirujući gradjane da je “lebdeća pojave u vidu venčanice s budermajerom” muška osoba s psihičkim problemima.

Sad kad se oseća dovoljno sigurnim, a znajući da je vreme za kampanju, Dačić se, čini mi se, preigrava. Oduvek hiperaktivan, sad je još nagazio gas, u javnosti ga ima još više, daje izjave o svemu i svačemu, ponekad uz ljutnju i nervozu, ponekad sasvim nekonvencionalno, pokazujući prisnost s novinarima, što nije mala stvar, ma kakvi mediji bili.

Agenciji za korupciju odbrusio je da su “gluposti” njeni navodi da je moguće da je tokom obilaska Koridora 10 povredio antikorupcijske propise u pogledu korišćenja javnih resursa u stranačke svrhe, a povodom parade ponosa izjavio je da policija neće obezbedjivati taj skup ako oko toga ne bude političkog konsenzusa (!). Imao je i neke sumnjive, pa i zapaljive izjave oko Kosova i pitao zašto Srbija ne bi pozvala Ruse da se pridruže medjunarodnim snagama na Kosovu. Valjda bi Rusi zastupali srpsku stranu (Sic!). Izjavama o Evropskoj uniji razljutio je čuvenog Evropejca Tomislava Nikolića, koji mu je dobacio da je licemeran. On, Nikolić!

Na nedavnoj “ekskurziji” (B92)”) po koridoru 10, iz pozadine je ishvalio Milutina Mrkonjića, koji je , zbog nepodnošljive lakoće davanja rokova, odavno trebalo da bude smenjen sa mesta ministra za infrastrukturu i još koječega. Mrkonjić je, naravno, najglasniji podržavalac svog partijskog šefa za budućeg premijera.

Pre nego što sam poslala ovaj tekst, pogleda sam jedne prestoničke novine: Dačić na četiri mesta, sa dve fotografije. U crnoj majici, koja mu u poslednje vreme postaje zaštitni znak. Majice jedino ne nose brend Lacoste, kao Mrkine, mada bi mu sasvim pristajao.  • Ostavi komentar