GREŠKE I REZULTAT

Eko Taxi Vranje

Previše je analiza izbornih rezultata da bi se o njima moglo govoriti kao da je u pitanju samo nekoliko fraza analitičara i onih koji večito govore o tim pitanjima, a da se ne pomene koliko je konformizam javnosti i učesnika u njoj doveo do ovog stanja?
Urađene su mnogobrojne studije kako se na vlasti postaje arogantan i kako se gubi kontekt sa realnim svetom i gotovo niko u našim balkanskim prilikama nije uspeo da izbegne te zamke. Zamku sujete.
Novinari često govore da im se političari javljaju redovno dok su opozicija, dok čim dođu na neki položaj beže od javnosti u strahu od nekog neugodnog pitanja i tako u krug.
Danas se mnogi ponašaju kao da nisu ni živeli do izbora 2012. godine i kao da nisu svojim delovanjem doprinosili ZLU koje smo živeli i od koga se društvo nije pročistilo do dana današnjeg.
Izraženo prevashodno u prenaglašenom nacionalizmu i ksenofobičnim ispadima Srbija ima malo šanse da se realno emancipuje u zrelo evropsko društvo.
Čišćenje će se odvijati na medijskim kampanjama protiv onih koji nisu na vlasti, dok će se onima koji zauzimaju pozicije u vlasti biti prećutkivane sve afere i naročito to neće doći u domet pravosuđa.
Naši političari prilikom ulaska u vlast zaboravljaju sve što su govorili jedni protiv drugih i tada „počinje“ borba protiv korupcije i kriminala na rečima i u osvetničkim pohodima, dok opozicija govori da je u pitanju politički obračun.
Na kraju od svega ne biva ništa i sve se završava ne nekim nižim kadrovima, dok se ostali brane pozicijom poslanika i imunitetom.
Govori se već o tome da će se obračunati sa kriminalom i korupcijom, ali bilo bi divno kada bi se to sve odnosilo na sve aktere političke scene, pa i one koji su u bekstvu i one koji su na slobodi samo zato što saradnici u zatvoru nisu propevali iako se sve zna i na one koji su u opoziciji dobijali novac za kampanju koji nema poreklo.
Dakle, sve je samo reč i ništa više.
Daleko smo od normalnog, civilizovanog i nerevanšističkog društva.
Srećan nam put na početak kruga.

  • Ostavi komentar