A građani ćute

Eko Taxi Vranje

Vreme posle 5. oktobra u Srbiji se zove 6. oktobar. On traje već deset godina. I trajaće sve dok imamo blata na obući i ne operemo zube.

Posle balkanske državne havarije kakvu planeta ne pamti, vlast nam je u demokratskim promenama pre deset godina, bacila kosku. Uzeli smo je, nismo tražili više.Danas je zvanični Beograd od Srbije napravio buvljak, a od nas ponižene i obesprabljene građane, koji su podstanari u Evropi. Oni koje smo doveli 5. oktobra eksperimentišu našim sudbinama, a mi čekamo 6.oktobar.

Za to vreme Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ne pravi završni račun. Od građana se otima a oni ćute!

Naši ministri su uglavnom iz konsultantskih kuća. Njima je rad u Vladi – tezga. Cvetković je najbolji primer: čovek se ne meša u svoj posao. A građani ćute!

U svetu je poštovanje zakona najveća civilizacijska tvorevina. Na tom postulatu naša demokratska vlast proizvodi Šariće, Subotiće, Raduloviće, Miškoviće…! A građani ćute!

Ratko Mladić je za Brisel alibi. Evropu je strah od srpskog karcinoma koji se zove organizovani kriminal i korupcija. On drma institucije sistema. A građani ćute!

Srbija je danas partijska država. Članska karta neke od partija na vlasti ovde je zamena za ličnu kartu, vozačku, zdravstvenu knjižicu. Širom Srbije kancelarije partija na vlasti su šalteri Nacioanlne službe zapošljavanja. A građani ćute.

Ne! Vlast nije kriva, ovo su njeni kapaciteti. Mi smo krivi što ne radimo svoj posao. Slobodu i bolji život niko nikome i nikada nije poklonio. Sloboda i bolji život se osvajaju.

 

   • Ostavi komentar