Gospodin ministar

Eko Taxi Vranje

Kada god je ministra Milana Markovića njegova supruga zaduži da ode do samoposluge i tamo nešto pazari, on je to uvek obavio uredno i na vreme.

Gde god je ministar Milan Marković, kao Vladin čovek putovao avionom, uvek je na aerodromu bio na vreme.Kada god je ministar Milan Marković, na poziv Borisa Tadića dolazio na sastanak, dolazio je najmanje 10 minuta pre početka.

Ali, kada god je ministar Milan Marković, u svojstvu predsednika Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, dolazio na jug Srbije, NIKADA nije došao na vreme.

Od avgusta 2009. godine, kada ga je Vlada Srbije imenovala za predsednika Koordinacionog tela, dragi nam šef tog državnog organa i najviši državni funkcioner kome je briga stanje na jug Srbije, dolazio je kod nas tako često. Međutim, na svaki sastanak, na svaki događaj, Milan Marković NIKADA nije došao na vreme.

Ovde su ministra Markovića redovno i uredno čekali: ministri, državni sekretari, zamenici i pomoćnici ministara, ambasadori, atašei, vlasnici kompanija, najviši predstavnici međunarodnih organizacija, predstavnici građanskog društva, funkcioneri lokalne vlasti i građani za koje ministar jako dobro zna da im je drugo ime – poreski obveznici.

Novinari su, za razliku od drugih, već uhvatili fazon koji savetuju drugima: gde god, kako god i na šta god vas pozovu, a tu je gost broj jedan ministar Marković, zakasnite pola sata i SIGURNO ćete doći na vreme.

Ove redove inspirisao je događaj od prošlog petka: u selu Klenike, obeležena je 165. godišnjica osnovne škole „Bora Stanković“. Na svečano otvaranje amfiteatra, povodom Dana škole, toga dana u 13,00 časova,  pozvan je Milan Marković. Gosti na svečanosti, građani, nastavnici, deca … svi su čekali ministra koji je zakasnio 45 minuta!

Tako i toliko o ovom gospodinu, advokatu po zanimanju, ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ljudska i manjinska prava. Tako i toliko o čoveku koji na ovaj način pokazuje da mu je, kao predsedniku Koordinacionog tela, manje bitno do građana juga Srbije, a mnogo više do biografije u kojoj su građani juga Srbije.  • Ostavi komentar