The End

Eko Taxi Vranje

Po svoj prilici raspada se vladajuća koalicija u Vranju. Ili je raspad negde na putu. Sve mere održavanja teškog bolesnika u životu nisu dale rezultat. Onda je šef konzilijuma lekara povukao jedini mogući potez: isključio je bolesnika sa infuzije.

Ovakav scenario svako iole pametan, mogao je da predvidi onda kada je ova koalicija i nastala. Dakako, od starta se znalo da neki partneri u vlasti, da ih ne imenujemo, nemaju ni polazne predispozicije da preuzmu odgovornost za rukovodjenje gradom. Nemaju, jer oni koji su se sakupili „s koca i konopca“, umesto da se vrate u neki razred neke škole koju su preskočili, njima je pala na pamet suluda ideja da vode grad.Prisetimo se sastava Skupštine grada, prisetimo se sastava komisija i radnih tela ovog najvišeg doma vlasti u nas, prisetimo se sastava Gradskog veća, što će reći vlade grada Vranja, protalaškajmo one koji su evrima i čime sve ne, kupili imenovanja… pogledajmo tu slikovnicu intelektualnih i moralnih nakaza?

Neko je davno rekao da u flašu od litra vode može da stane litar vode i tačka. Nikako ne moigu litar i po ili ne daj Bože dva ili tri litra. Ipak, neki su i mimo ovih zakona prirode, naopako skontali u svojoj glavi da su time što su igrom slučaja postali deo lokalne vlasti, upola pametniji, neki duplo, a neki troduplo. Nekima se, sačuvaj me Bože, nije moglo ni prići.

I, sve što su oni postajali osioniji, bezobzirniji, što su „gazili preko leševa“ i sejali nevericu u moć znanja, u pobedu morala, njima je kraj bio sve bliži. Na tom putu oni su sami sebi bili smetnja i kočnica, jer su, pod firmom interesa grada i građana, uništili sve, a krivce i lopove tražili na drugoj strani.

Sada, kada smo liniju smo podvukli, vredi reći: Ovo njihovo vreme oni ne moraju da upamte, ali građani Vranja to ne smeju da zaborave.

„Tako to biva, kada se sniva“, kaže ona pesmica koja sada ukupnu vranjsku političku scenu ipak čini relaksirajućom.

PS: Prosto ne mogu a da se u ovom sudnjem trenutku ne setim nekih koji se u političkom žaregonu zovu „preletači“. Da nisam u njihovoj koži. Ili onih njihovih koji su uz pomoć njih došli u poziciju da nam predoče da im se ubuduće obraćamo sa „Vi“.  • Ostavi komentar