Eksteritorijalnost

Eko Taxi Vranje

Sinoć sam preko tvitera proglasila u svom stanu eksteritorijanost, jer posle vesti o nevidjenom muljanju oko formiranja vlade, ne mogu više ovde da da živim. Rado bih popunila onaj Bajagin prostor od Aljaske do Australije i pridružila se našim drugovima, biserima rasutim. Ali pošto mi je kasno da se odmetnem, a i nisam neki biser, pokušaću svim sredstvima da zaštitim svoj prostor od kontaminiranja.

Ali, mislim se, kako ću da se očuvam kada je sve već dobro zaprljano i zaraženo. Da pozovem popa da mi osvešta stan a mene pokropi svetom vodicom? Teško da će to da pomogne. Zar nisu osveštane prostorije gotovo svih političkih stranaka, a naročito ovih što se sada tuku oko formiranja vlade? Osveštavano je svašta, od kafana do tržnih centara,ali ne vidim da tu ima neke pomoći.U podgoričkom ”Danu” čitam da su osveštani temelji pristupnog puta koji vodi ka zgradi u kojoj je nastanjen premijer Igor Lukšić. Vlasnik parcele na kojoj se nalazi ta zgrada, nezadovoljan što za parcelu nije dobio nikakvu nadoknadu od opštine, rešio je da napravi performans, pa je pozvao u pomoć sveštenika. I ovaj se uredno odazvao.

To znači da stvar sa osveštavanjem ne radi baš najbolje. Bar ne u ovo naše vreme. Evo.i raščinjeni vladika Artemije osveštava crkve koja su u sastavu njegove ”eparhije raško-prizrenske u egilu”. Znači,sve se može, ali slaba fajda od toga.

Ostaje mi da koristim svoju eksteritorijalnost na najbolji mogući način. Prijateljima sam već rekla da isključujem sve razgovore na političke teme, posebno one o vladi, koja će, sva je prilika, da se formira od onih stranaka zbog kojih smo krečili pre dvanaest godina.

Vidim da će Vlada možda biti formirana sutra, na Vidovdan. U Vikipediji piše da” značaj Vidovdana za srpski narod proističe iz istorijskih dogadjaja koji su vezani za taj datum. Od svih je najznačajniji Kosovski boj, pogibija kneza Lazara i tzv propast Srpskog carstva”. Sve uspeh do uspeha.

Nego, ja opet o politici. Kažem vam, sve je kontaminirano, pa i moj stan. Izgleda, džaba i eksteritorijalnost. Uvukli su se oni svuda, u naše živote najviše.  • Ostavi komentar