Dođem ti – dođeš miMilanu Pantiću, novinaru mučki ubijenom pre deset godina, u rodnoj Jagodini otkrivena je bista. Srpske vlasti su toga dana ponovo pljunule u lice svojim građanima: ubice troje novinara, Dade Vujansinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i dalje su na slobodi. Dokle tako? Da li je ministar policije zaista toliko zadužio predsednika države da ovaj ne sme da mu kaže: „Vreme je isteklo. Imate 24 sata da saopštite imena ubica“. Plaši se da mu u partijskoj državi ovaj ne uzvrati rečima: „Ok, dođem ti, dođeš mi“. A dok se njih dvojica bezočno rugaju građanima Srbije i našim kolegama, podsetimo se:

Radislava Dada Vujasinović (1964-1994), beogradski asfalt zamenila je ratištima bivše Jugoslavije. Od 1991. do 1994. u „Dugi“ je objavljivala stravične reportaže i knjigu „Svedočenja“ (iz obesčašćene zemlje). Nema zla koje nije videla  krvi i zlikovca o kojima nije pisala. Ž.R. Arkan joj je, tamo negde na slavonskom ratištu, „savetovao“ da se mane novinarstva. Socijalistima je bila trn u oku. Nađena je mrtva u svom stanu 8. aprila 1994. godine. Miloševićeve sudije poturile su joj samoubistvo što su eksperti kasnije demantovali. Ni posle 17 godina Srbija ne zna ko su njene ubice.Slavka Ćuruviju (1949-1999), osnivača i izdavača Nedeljnog telegrafa, Telegrafa i Evropljanina,  sud je tri dana po donošenju zloglasnog Vučićevog Zakona o informisanju, kaznio sa 2,4 miliona dinara. Mirjana Marković je, na sednici Direkcije JUL-a kazala da je on „neprijatelj naroda broj 1. koji je izazvao NATO bombardovanje“. Naredbom iz bračnog kreveta Milošević-Marković, pratilo ga je 27 pripadnika zloglasne Državne bezbednosti na dan kada je ubijen, na Uskrs, 11. aprila 1999. godine, dok je sa suprugom prilazio zgradi u kojoj je stanovao. Ni posle 12 godina Srbija ne zna ko su njegove ubice.

Milan Pantić (1954-2001), dopisnik Večernjih novosti za kratko vreme je razotkrio brojne skandale, uperio prst u nasilje, žigosao kriminalne radnje i skrenuo pažnju javnosti na korupcionaške afere. Onda su dželati kazali dosta: sačekali su ga na ulazu zgrade u kojoj je stanovao 11. juna 2001. u jutarnjim satima i naneli mu smrtonosne povrede po glavi, dok je u rukama hosio hleb i novine. Večernje novosti su ustanovile godišnju nagradu za novinarsku hrabrost sa njegovim imenom, a grad Jagodina ima njegov trg. Ni posle 10 godina Srbija ne zna ko su njegove ubice.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar