DEDA

Eko Taxi Vranje

I opet je Novak Djoković pokazao da je zreliji i pristojniji od mnogih koji o njemu pričaju, pišu i izveštavaju. Nekoliko sati pošto je dobio vest da mu je umro deda za kojeg je bio veoma vezan,izašao je na teren sa svežim emocijama koje, sasvim razumljivo, nije mogao da sakrije . Kada je na kraju meča, sa suzama pobedu „prosledio” ka nebu, bio je to zaista dirljiv trenutak, lišen svake poze ili predstave. Sutradan je ponovo izašao na teren, namestio osmeh na licu, a potom izjavio da život ide dalje. Kako je njemu bilo, to on najbolje zna.

Medjutim, nije se na tome završilo, mada bi bilo normalno i pristojno da jeste. Smrt je pre svega stvar porodice i ona zahteva –ćutanje. Medjutim, mi smo tri dana bili medijski bombardovani o smrti Novakovog dede, uz prepričavanja onoga šta je slavni unuk govorio o njemu a šta je deda Vladimir pričao o Novaku, šta je mislio o njegovoj devojci Jeleni , šta su o dedi mislili njegovi ispisnici itd, sve uz propratne arhivske fotografije. Ne verujem da je deda Vladimir želeo takav publicitet.Ali to što su se novine uhvatile ”teme” ni po jada, navikli smo na taj neukus i odsustvo svake mere.Ali je nedopustivo da tome podlegne i tv teniski komentat ( i to, po mom mišljenju, jedan od najboljih) koji je tri dana, posle skoro svakog Novakovog neuspelog poteza, pominjao smrt dede, Novakov bol, ”specifične okolnosti” u kojima igra, ”misli koje su daleko od terena” , ”demoni s kojima se bori” i tako beskonačno, da bi nas i usred jednog od mečeva obavestio da ”upravo u ovom trenutku počinje sahrana Novakovog dede…”. .

A na sahrani dede, s ružom u ruci, predsednik države. Stigao je Boris Tadić, pored silnih obaveza,da isprati i deda Vladimira. Koliko znam, nije Djokovićima nikakv rod, a nije ni kućni prijatelj. Ne znam šta bi deda Vladimir – iz medija vidim skroman i častan čovek- rekao na automobile s rotacionom svetlima koji su došli na njegovu sahranu. Njegov sin Srdjan je jednom izjavio da deda nikad ništa nije tražio od porodice, osim velikog televizora da bi bolje video unuka na terenima. I ne verujem da bi,takav, želeo ”javnu” sahranu, kakva je ova bila.

Osim, možda, ako bi mu neko objasnio da su uskoro izbori.  • Ostavi komentar