Da podvučemo linijuVranje i jug Srbije su, više nego druge sredine u zemlji, u teškoj, čak nezavidnoj i skoro bezizlaznoj situaciji. Kako god i odakle god bacimo pugled u vreme koje dolazi, zaključak je samo jedan: loše nam se piše!

Više sam nego siguran da naši novi lokalni vlastodršci nisu svesni situacije u koju su uleteli. Barem ne svi. Oni su sada u drugom svetu, oni sada  razmišljaju o vlasti, o svojim novim radnim mestima i platama, o svom uticaju na sudbine nas „malih“ ljudi, na veze i vezice. Za glasove i izborne pobede koje su obezbedili SPS i SNS, sada njihove drage partije treba dosledno da im se revanširaju. Svi ostali će da sačekaju – možda još četiri godine.Pre nego se ušuškaju u partijske odaje, u centrale i ekspoziture svojih partija na svim nivoima, pre nego počnu da šenluče nad partijskim plenom, te gospodare naših duša, barem njihove političke reprezentativce, očekuje jadan zadatak: da podvuku liniju.

Ništa normalnije nego da Zoran, Dragan i njihovi politički eksponenti podvuku liniju i građanima saopšte šta su od prethodnih zakupaca Vranja preuzeli 5. jula i kakav su revers potpisali.Šalu na stranu: stvar je elementarne političke kulture i elementarne političke korektnosti da se, zarad javnog interesa, javnom mnjenju saopšte neki temeljni podaci, neki međaši koji će nam, posle četiri godine, objasniti s kim smo do tada imali posla.

Dakle i Zoran i Dragan su dužni da nam saopšte koliko Vranje danas ima zaposlenih, koliko nezaposlenih, kolika nam je u poslednjoj godini prosečna zarada, koliko nam je potrebno evra za prosečnu potrošačku korpu, koliki nam je gradski budžet. Tom spisku treba dodati i sve ostale statističke elemente koji će biti slika i prilika Vranja danas.

Samo tako ćemo sutra jedni drugima moći da pogledamo u oči. Samo tako će i SPS i SNS, barem delimično, opravdati glasove građana. Ne bude li ove linije, biće da smo se šalili. A vlast nije šala.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar