CECA SPAVA

Eko Taxi Vranje

Ako niste znali, naučite: u Srbiji sve što ne može da se kupi za pare, može za malo više para. Za ovu preporuku od srpskog pravosuđa boljeg dokaza nema. A dokazi su svuda – gde god se čovek osvrne.

Čuli ste: u Prvom osnovnom sudu u Beogradu bilo je zakazano suđenje Svetlani Ceci Ražnatović, udovici Željka Ražnatovića Arkana. Sudije, porotnici, prateće službe, administracija, sudnica, policija, mediji… sve je toga dana bilo spremno.  Gospođa osumnjičena za nasilničko ponašanje nije se pojavila u sudnici. Sudija Danijela Koš kratko je saopštila: „Okrivljena nije uredno pozvana“.Ipak, tog utorka, nešto važno nije saopšteno srpskoj javnosti.

Sudski kurir je, shodno propisima, u Ljutice Bogdana 3 na vreme doneo poziv folk pevačici. No, na ulazu u zamak od 1.500 kvadrata bahato obezbeđenje nije kuriru dozvolilo da optuženoj lično uruči poziv. Izvori kažu da su oteli poziv iz ruku kurira, a njemu naredili da sačeka na suprotnoj strani ulice.

Posle desetak minuta momci sa crnim naočarima su vratili poziv. Povišenim tonom su saopštili da gazdarica spava, a da je potpis stavila njena sestra Lidija. Kurir je pokušao da objasni da to nije po zakonu. Obezbeđenje, međutim, nije imalo strpljenja za edukaciju i vrata na zamku su se zatvorila. Kurir je o tome na vreme obavestio svoje pretpostavljene. Ivana Ramić, sudija i portparol Prvog osnovnog suda, u međuvremenu je „ohrabrila“ srpsku javnost: „Preduzimaju se sve mere u cilju utvrđivanja okolnosti u vezi sa neuručivanjem poziva“.

Šta sada? Dokle će građani Srbije da plaćaju ovu i sve druge farse i lakrdije? Ko je ovde dao, a ko primio novce? I sudu, i policiji, i državi, i građanima, i EU, poznato je da su ideolozi i sponzori Svetlane Ražnatović lideri političkih stranaka i najviši predstavnici vlasti u Srbiji. Zato reformisano srpsko pravosuđe i postupa ovako. U slučaju srpskog pravosudja treba ići na amputaciju, a potom transplantaciju jer je pravosuđe zemalja EU naš ogroman potencijalni donator.  • Ostavi komentar