Bernardinac ili šarplaninac

Eko Taxi Vranje

Sve relevantne novine objavile su svoje ili tudje liste najuspešnijih, najmoćnijih, najpopularnijih, ili nekih drugih pirotehničara za prošlu godinu. Pošto ispred ovih anketa nisam nešto video ugledne analitičare nekih važnih agencija za marketing, smatram ih alibijem uvlakača kakvo odavno nije viđeno na našoj medijskoj sceni, pošto mediji nikad nisu bili obavešteniji. Nikad javna reč nije bila «slobodnija» nego sada. Da li ima nekoga ko će da mi ospori pravo da kažem istinu? Pa, pozvaću ja, znate već koga!!!

Kafanski parlament je zasedao posle dočeka već od osam ujutru, jer su članovi došli odmorni, posle kretenoidnih programa sa većih i manjih televizija. Nema odmora kad je država u krizi. Prvi je došao onaj K. «položajnik», doneo litar rakije i dobio za uzvrat dva para čarapa. Letnje (šarene) «da gi nosi uz sandale» i zimske «kad je svinjokolj». Uz zdravicu prokomentarisasmo socijalne teme, jer je naš član parlamenta, drvoseča, izgubio maloletno dete u Vranju. Dete se snašlo, javilo policiji, a za ocem se još traga. Insajderi kažu da je, otprilike, u Bloku Pošta-Banka. A ako bude bilo privođenja, dobićete informaciju tri dana unapred, kako je i red. Ličnost godine, odnosno piromana godine, za Grad Vranje, nismo mogli da odredimo, jer ista osoba konkuriše u tri različite kategorije. Nismo odredili ni ličnost godine za Vranjsku Banju, jer u jakoj konkurenciji ćutologa ima mnogo osoba, pa ne možemo da ih rasporedimo dok ne objave «mišljenja centrale». Kafanski parlament će, inače, pomoći «donacijom» preko dva stara radikala, koje smo jedva ubedili da je «njihov diplomac» predsednik, i da, kao uzgajivači rasnih pasa, daju lokalnoj samoupravi bernardinca i šarplaninca. Bernardinac da nosi burence sa rakijom, a šarplaninac da odvaja ovčice koje ne znaju da beknu.Normalno, predvideli smo i snežne padavine, i u duhu vertikale vlasti angažovali estradnog menadzera, vozača, pevača A. da čisti sneg ispred parlamenta. Zbog ličnih poznanstava, verovatno će imati pomoć lokalnih «bekutića».

Upravo sam čuo i vest da je «čovek o kome ne sme da se piše» osudio moralni čin kupovine jednog odbornika u opštini Bač. Ja ga podržavam. To je nemoralno. Kupi si celu stranku, i sve visokomoralne odbornike, kao u Banji. Ko da cicijaši u ovakvoj krizi?  • Ostavi komentar