Banjski gubernator

Eko Taxi Vranje

Došla nam je kišovita jesen a sa njom i Odluka o formiranju gradske Opštine Vranjska Banja. Svi banjski likovi su zadovoljni. Ima li izuzetaka? Jedan “gostujući” banjski lik sigurno nije. Pojasniću. Radi se o nesuđenom banjskom “gubernatoru” poznatom po bahatosti, umekšanom “r” i prljavom rečniku u javnim nastupima dok je pokušavao da se obračuna sa političkim neistomišljenicima u tihoj zavetrini svog imuniteta. Čovek je uradio i dobre stvari. Podigao je visoko tender za kupovinu glasova na lokalu gde je jedan glas “plaćao” zapošljavanjem u svom gubernatorskom javnom preduzeću, pa su banjski kladioničari počeli da tipuju ko je sledeći u prelaznom roku. Nažalost, gradska opština je te akcije svela na nulu a prelazni rok su iskoristile samo voštane figure koje su mu pravile dekor na konferencijama za štampu.

Ja ga najbolje razumem jer i meni kumstvo nikada nije išlo od ruku, te sam sva otkazao, ali verujte mi da nikada svoje kumove nisam slao u zatvor.Sećate se onog mog ortaka K.? Bio čovek na svadbi i žali mi se da mu bilo mnogo neprijatno, jer su zbog hladnog vremena samo on i snaška bili u kratkim rukavima. Moraćemo da poradimo na “zimskim” venčanicama.

A sad o legendama. Jedan od njih je sigurno čika Acko, vozač školskog autobusa. Punih četrdeset godina je vozio đake i apsolutno je jedna od najpopularnijih osoba koje su radile u banjskoj školi. Zamenio ga je poznati lik M., inače estradni umetnik, koje je sa čika Ackom napravio svojevrsnu kohabitaciju. Čika Aca uči M. da vozi, a zauzvrat dobija obuku iz pevanja. Retko se vozim autobusom, ali verujte da Aca sigurno neće biti “zvezda Granda”.

Pošto su neki Banjčani počeli da mi uskraćuju informacije o dešavanjima, molim potencijalne insajdere da se jave na www.kodsurakaukaf.com i to isključivo usmeno da bi se zaštitili od banjskih hakera.

 

   • Ostavi komentar