Apel

Eko Taxi Vranje

Dušan Plut, predsednik „Novolajna“ iz Slovenije, najavio je povlačenje investicije od 11 miliona evra iz Srbije. Nezadovoljan je privrednom klimom u zemlji. Ovih dana Plutu se pridružio Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna „Svislajon Takovo“. On je izjavio da je nezadovoljan odnosom države prema investitorima: „Moja firma je opljačkana. Idem u Švajcarsku“. Pre tri dana je, posredstvom medija, Vladi Srbije, njenom premijeru i ministarki pravde uputio „Apel“. Šta je Drašković rekao?

Srbija je najskuplja država u Evropi. Industrija Srbije koristi najskuplje sirovine i najskuplju energiju. Srpska privreda danas plaća preko 40 poreza i dvadesetak taksi državnim institucijama. U državnoj administraciji više je zaposlenih nego u privredi. A državni nameti se ne mogu ugraditi u cenu koštanja.Sprega vlasti i tajkuna uzela je svoj danak. Domaći uvoznički lobi, u sprezi sa pojedinim državnim institucijama uništava srpsku privredu. Država izvozi naš šećer. Onda ga mi uvozimo da bi država uzela svoj danak i da bi se tajkuni podmirili.

Zarade u srpskoj privredi su najniže u Evropi. Narod Srbije je najsiromašniji u Evropi. Srpski narod jede najskuplji hleb i najskuplju hranu u Evropi.

Gde je ekonomska računica ako uzimaš od siromašne srpske privrede, a onda stranim investitorima plaćaš 10.000 evra radno mesto? Dinkić sahranjuje srpsku privredu. Dok je Dinkića i takvih, sve će više biti srpskih građana ispred evropskih institucija u redu za pravdu. Oslobodite sudstvo i sudije od ovakvih nalogodavaca koji diktiraju presude.

Onda se Drašković spakovao i sa porodicom u ponedeljak napustio Srbiju. Internetom je njegov „Apel“ istog trenutka iz Srbije otpremljen na milione adresa svetskih biznismena i investitora.

Tadić, Cvetković, Dačić i feferoni oko njih su pročitali apel. Ali bato oni imaju preča posla – izborna kampanja je počela. Ova bratija ima samo jedan zadatak: da na proleće, još jedanput, na građane Srbije primene onu narodnu „ovce su za šišanje, a konji za jahanje“.  • Ostavi komentar