AKADEMIJA DEBELIHPre nekoliko nedelja je vest bila da je u 57. godini života preminuo etiopski premijer, poslednji prometej demokratije u ovom delu sveta. Zatim je u jutarnjim vestima, na jednoj najgledanijoj televiziji, udarna vest bila da je poznata ličnost iz do sada najgledanijeg rijaliti programa u nas, izjavila o drugoj još poznatijoj da je po nečemu ispred ili iza nje, tako da sam ostao u dilemi šta je kome napred, ali su se one sporazumele, valjda je to taj neki jezik poznatih. Mislim, stvarno, kako da je važno šta je jedan poznati rekao o nekom malo manje poznatom, a šta je o obojci reko onaj poznatiji od istih u jednom tako eminentnom programu, dok naš (ne)poznati ministar poljoprivrede izdaje saopštenje kako će cene osnovnih namirnica ići u nedogled jer je neka tamo suša morala baš ove godine da uzme svoj danak, na kraj leta kad joj vreme nije. Stvarno, kada je u našoj zemlji bilo suša, poplava i sličnih prirodnih i neprirodnih pojava?!

Izgleda da naši kolonizatori i vlasnici nisu bili tako dobri kao oni u nama bratskoj Etiopiji. Oni su nam dali hleba i igara, a vidimo da bez hleba može da se živi. Mi više volimo igre, najviše one bez granica, da budemo deca do smrti. Nije problem, onda ćemo da napravimo problem. Podelićemo ovaj naš narod, i onako se nismo delili skoro celu deceniju, a svaka nam je promena uvek, u bilo koje vreme, dobrodošla!Evo, ja sam se već promenio, a i dalje se menjam, nabacio sam koji kilogram i ako je kriza za hranu, a i sve je više stanovnika na ovoj planeti, izgleda da ona dijeta stvarno pali. Umesto jela upražnjavati ljubav. Govorim od sutra sam na dijeti, ali nema ko da me podrži da istrajem u toj odluci. Ne znam samo da li su dijete u skladu sa moralnim načelima u ovom vremenu kada je svaki kilogram ili gram za osudu? Šta da se radi ljudi, moral!

Menjam novine, nova udarna vest, neki Opozicionar od 2004. skinuo se u negliže i reklamira svoje zmajsko telo išarano tetovažama jakuza; dvojnica Najlepših usana silovala taksistu pa ga malo bocnula, da vidi kako je kad se bode, I sve tako, neke nove potresne priče kruže, malo ovo, malo ono, ja pijem kafu na recku i čekam novi dnevni pregled Akademije Debelih.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar