1.624.839



Znate li ko je doskora bio urednik lokalne televizije u Ravnom Selu kod Vrbasa? Teško pitanje!?

A znate li ko je potpredsednik Socijalistićke partije Srbije (SPS) i direktor JP „Srbijagas“? Prisetite se?



U oba slučaja odgovor je isti – Dušan Bajatović. Da kojim slučajem nije to što jeste, da nije u Miloševićevo vreme postao socijalistički junoša koji je, posle ubistva premijera Djinđića, komentarišući izručenje Slobodana Miloševića Hagu, rekao da je „jedan već platio“, danas teško da bi neko znao za ovog  čelnika SPS i stručnjaka za gas. On je jednostavno tamo iz neke vojvođanske crnice, tih smutnih godina, katapultiran političkim projektilom i danas je tu gde jeste.

Zahvaljujući majci partiji, i nikome(!) drugom ovaj neoženjeni 46. godišnjak, danas ima jednu od njvećih, ako ne i najveću zaradu u Srbiji. Ona je tolika, da svakom Srbinu zastane dah.



Kada je 2008. godine dolazio za direktora „Srbijagasa“, sam je za sebe rekao da ima „bezobrazno visoku platu“. Evo, kolika je ta najveća zarada?

Od jedne mesečne zarade Dušan Bajatović može da se isplati 40 prosečnih srpskih. Za svoju platu on može da kupi 34.570 komada hleba – koliko dnevno proizvodi jedna velika pekara. Gradonačelnik Vranja Zoran Antić zaradi za godinu dana koliko Dušan Bajatović za samo jedan mesec. Da ne teramo dalje, jer ova srpska nedoslednost nema kraja.

Konačno, kolika je ta mesečna zarada? Agenciji za borbu protiv korupcije Dušan Bajatović je prijavio mesečna primanja od 1.624.839 dinara! Ako vam je lakše, to 14.587 evra mesečno! U Srbiji, u kojoj svakog meseca bez posla ostaje 4.000 građana.Toliko on stavi u džep svakog meseca od direktorske plate u „Srbijagasu“,  od članstva u Upravnom odboru „Jugorosgasa“ i od poslaničkog paušala u Skupštini Srbije.

Ljudi moji, može li se to potrošiti? Ne, ali se svakako može uštedeti!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar