КАКО ДОБИТИ ИЗБОРЕ

Eko Taxi Vranje

Задовољство при конзумирању масне хране, није само последица уживања у њеном добром укусу, него и неке директне сигналне везе између стомака и мозга, утврдили су белгијски стручњаци са Лувенског универзитета.
Белгијски тим је уз помоћ магнетне резонанце пратио утицај на мозак масних киселина директно убризганих у стомак, извештава Ројтерс. За дванаесторо учесника у овом истраживању прво је пуштана жалосна музика и показиване су им фотографије с тужним призорима, а потом су половини њих директно у желудац убризгане масне киселине, а другој половини слани раствор.
Према тврђењу белгијских стручњака и истраживача масна и јака храна успешно лече тугу, потиштеност, разочарење, депресију, па и нервозу. Јака храна би била идеална за већину грађана у Србији који своје проблеме изазивања туге виде у општој друштвеној клими која нагиње ка екстремном сиромаштву. Али, парадокс је управо у сиромаштву јер за свињско печење, вешалице, пљескавице, сланине, чварке и остале масне посластице треба новац.
Срби не би били то што јесу да у општем правилу нађу изузетак. Тако су се неки досетили и успели да дођу до масне хране, а самим тим и до радости, тако им потребне. Елем, реч је о навијачима најтрофејнијег спортског друштва Црвене Звезде, којих према процени релевантних институција, има око три милиона. Три милиона напаћених навијача-грађана срећно је или ће бити срећно ако конзумира масну храну. Јер, у последњих десет година, нажалост, према навијачима поменутог друштва због небриге анационалне државе, клубови, од фубалског до оног који игра хокеј на трави, никако да освоји титулу првака и донесе радост. Дакле, општа туга за навијаче Црвене Звезде.
Да ли међу звездашима има превише гојазних људи или не, па према томе и више или мање гојазних, то је тешко утврдити. Али, што је тешко за обичне грађане, није тешко за државу и њене властодршце. Пред предстојеће изборе треба увести бонове и тачкице, рецимо за пљескавице и сланину, по 100 грама дневно у почетку за ;звездаше, а до избора с обзиром како је кренуло и партизановцима. Њих има мање, око два милиона. Али, три плус два су пет и ето добијених избора када гласају сити и радосни грађани-навијачи. Хлеба и игара, није више поуздана максима у освајању власти, сигурније је: меса и радости!

  • Ostavi komentar