ŠVALERKA I LjUBAVNICA

Eko Taxi Vranje

Prirodni odgovori švaleru i ljubavniku, njihovi parnjaci u dobru i zlu, su švalerka i ljubavnica. Nepravedno potcenjene. Dok švaler, svoje uspehe nosi kao ordenje, još od vremena društvene emancipacije seksualne potentnosti srpskog muškarca, dotle je na njenom čelu stigma: kurva. Nepravedno potcenjena u stopu prati svog parnjaka u njegovim uspesima, amortizujući društveni prezir svojim plećima.

Kakav švaler, takva i švalerka. Pomislilo bi se da su to dame koje su stvorene za ljubav. Natrposečne lepote, solidnog obrazovanja, prefinjenog stila, ponositog stava i retkih veština. No, tu se moja očekivanja ne obistiniše. Ulicama našeg gradaobično hoda vrsta, tzv.švalerka po službenoj dužnosti. Neverovatno,ali istinito: poneka ženica u potrazi za „rešenjem za stalno“ ili devojčurci koje gazi vulgarizacija našeg nesrećnog društva u tranzicionom periodu!Radi se o trgovini koja diskredituje svaku poštenu švalerku-ljubiteljku. Nekada je to bila samouverena podatna dama sa poštenim stavom prema švaleru. Danas ni švaleraj nije kako su ga stare civilizacije zamislile.Možda ljubavnice mogu da opravdaju status. U gradu kažu da one znaju da učvrste vezu. Dakle, ljubavnica dugo bira kome će pasti u ruke. Samosvesna žena. Partner neće morati da je se otrese tako što će otići do kioska po cigarete i neće se vratiti. Muškarac sa ljubavnicom može biti načisto kada mu udeli kompliment. Dakle, ako vam kaže kako ste divni, velika je verovatnoća da to i misli, jer nema strategiju„zgrabi i beži“. Ljubavnica je dobar taktičar, bojno polje napušta dostojanstveno, ne morate da je se otresete, dobro zna svoj rok trajanja. Nije brzopotezna grabljivica.

Genetičku razliku između švalerke i ljubavnice detektovaćete na sledećem primeru: Na vašu beznadežnu konstataciju da ste se ugojili, švalerka će vas utešiti rečima kako ste baš slatki i ličite na medu, dok će vam ljubavnica posavetovati da izbegavate večeru i da se bacite na neki sport (dotle će supruga svakako reći da ste se usvinjili, ali i kako je to normalno u vašim godinama i da ne bi bilo loše da odete da proverite pritisak i holesterol).

Seks nikada nije bio dostupiji, švalerka nikada jeftinija, ali ljubav jedanas i dalje najtraženija roba. Ponekad se zaluta u potrazi za njom.A i kako bi drugačije bilo u instant drustvu, gde se instant živi i instant „voli“, dok nama vaginalno manipulišu sa svih strana, pa ko se kako snađe.  • Ostavi komentar