Ćuti maco, ide snaškaKao ptica zloslutnica u prethodnom tekstu sam pokušao da zaštitim svoj kredibilitet, ali po svemu sudeći bezuspešno te moja stradanja tek počinju. U nedostatku adekvatnog vozila za novoformiranu opštinu, predsednica je rekvirirala moj auto pa se, dok se vozim taksijem, kajem što auto nisam poklonio Gradu Vranju. Siguran da bi mi za taj gest Mire dao makar Sedmoseptembarsku nagradu a i imali bi zajedničku sliku iz pozorišta.

Naše mesto napreduje kao opština pa se ukazuje potreba za kadrovima za popunu Kafanskog parlamenta. Pošto su poznati koktel džetseteri K. i pobratim P. zauzeti raznim promocijama, raspisana je audicija za prijem stalnih članova. Crnogorski lobi je pokazao interesovanje ali  je strogi predsednik komisije za prijem K. odložio ispit za trideset dana, nezadovoljan pripremljenošću kandidata, a naročito u izdržljivosti u “brzom šutiranju trojki”. Normalno, misli se na onu crtu 0,3 na čaši.Bilo je i naprednih predloga da u narednom periodu parlamentarci odvajaju vodu koja se služi uz rakiju kao znak solidarnosti, ali je većinom glasova odbijen da se ne bi narušila ravnoteža elektrolita kod članova nežnijeg zdravlja.

Kad smo kod zdravlja, mi smo malo mesto gde mladi odlaze ali imamo i domaćinske opcije gde po kućnom vaspitanju poštujemo malo zaboravljenu opciju koja se  zove “pater familijas”. Postoji jedna ugledna porodica gde se najstariji član izuzetno uvažen a snaja ćuti, radi i uživa sve berićete koji joj po “funkciji” pripadaju. Ali stariji gospodin je u ovim oktobarskim danima u aprilu bio “nestašan” i radio neke poslove koji nisu primereni njegovim godinama te mu se pogoršalo zdravstveno stanje. Posle niza godina ćutanja snaja “pukne” i “objasni” mu kako treba da se ponaša čovek u njegovim godinama. On sav zabezeknut ode u ćošak, uzme kućnog ljubimca u krilo i posavetuje ga: “Ćuti maco ide snaška”.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar