CMTDO: Raspisan konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković”Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), na dan kada je preminula novinarka Slađana Veljković, raspisuje tradicionalni peti po redu nagradni konkurs koji nosi njeno ime.

Ove godine zbog brojnih tehničkih i organizacionih problema, došlo je do izmene, pa umesto da na današnji dan kada je CMTDO tradicionalno dodeljivao nagrade, raspisujemo konkurs.

Organizatori dodeljuju tri ravnopravne nagrade, statue, autorsko delo Negovana Jovanovića, supruga pokojne Slađane Veljković, a pošto je sponzor ovogodišnje nagrade otkazao sponzorstvo, tradicija dodele novčane nagrade se prekida.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije, za najbolju reportažu, najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarsta koji objavljuju na srpskom jeziku, rok za dostavu radova je poslednji dan novembra, a u obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od osmog jula 2022. godine do osmog jula 2023. godine.

Radove slati na imail adresu nagradasladjanaveljkovic@gmail.com.

Odluku o dodeli nagrada donosi stručni žiri čiji je predsednik Momčilo Popović, šef DESK-a Večernjih novosti iz Beograda.

Novinarska nagrada „Slađana Veljković” biće dodeljena sredinom decembra ove godine.  • Ostavi komentar