Čišćenje snega i leda: INSPEKTORI prvi PREKŠILI odluke GRADA

Eko Taxi Vranje

Čišćenje snega i leda sa javnih površina je obaveza a sa ciljem da bi se izbegle neugodne posledice, upozorila je građane Gradska uprava Grada Vranja.

GU se poziva na članove 36, 38. i 39. odluke o komunalnom uređenju Grada Vranja koja se odnosi na čišćenje snega i leda pored porodičnih kuća, stambenih zgrada i poslovnih objekata za šta su odgovorna fizička i pravna lica.U toj odluci je naglašeno «da prilikom čišćenja snega i leda ne smeju da se zatrpavaju slivnici i oluci i ne ometa saobraćaj na kolovozu i kretanje pešaka na trotoarima».

Privatnik iz Vranja obavestio je InfoVranjske da su dva komunalna inspektora ušla u dva lokala u glavnoj ulici i tražila od vlasnika da se čiste sneg i led ispred lokala, ali da nisu nosili zaštitne maske u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Zbog toga se ne poštuju ni mere niti zakon, jer se ovako ponašaju dva državna inspektora, primetio je jedan privatnik iz Vranja.

Nošenje zaštitnih maski na licu je obaveza svih građana u zatvorenim prostorijama, ali i na javnim skupovima većeg broja ljudi, pa navedene inspektore ne može da abolira to što su oni inspektori, jer zakoni i mere u ovoj zemlji treba da važe za sve.

NIV    1. Milica 25/01/2022
    2. Maja 25/01/2022
    3. Miki 25/01/2022
    4. Aleksandar 28/01/2022

    Ostavi komentar