Češalj naselje: Od MODERNOG do NEUREĐENOG

Eko Taxi Vranje

„Pogledajte na šta je spalo Češalj naselje danas, kao da se nalazimo u Bronksu“, započinje priču o naselju Češalj nezadovoljni stanovnik ovog naselja. Češalj je naselje koje se nalazi u centru Vranja i ima veći broj zgrada poređanih kao zupci na češlju po čemu je i dobilo naziv.

Nekada je ovo naselje bilo moderno gde je skoro svaka zgrada imala svoje garaže i parkiće, a sada je postalo neuređeno i ruinirano.Ulica Branislava Nušića je puna rupa i iskopina na trotoaru. Trotoari su teško prohodni zbog toga što su po njima bacani ostaci isečene vegetacije i otpad.

Na prilazima zgrada postoje krateri koji predstavljaju opasnost za ljude. Prilazi garažama su ili neasfaltirani, ili je raskopan beton iz kog raste trava, što je otežavajuća okolnost za vozače koji parkiraju automobile u njima.

Mali parkovi u ovom gradskom naselju su praktično neupotrebljivi. Najveći problem u njima pravi preraslo rastinje. Klupe za sedenje su uglavnom oštećene, pa građani ne mogu da sede na njima. Tu je i igralište za decu, koje se kao i parkići ne održava.

U ulici Oca Justina Popovića automobili se parkiraju sa obe strane puta na obeleženim parking mestima pa onemogućavaju kretanje vozila. Često se dešava da i stanari zgrada nemaju gde da parkiraju svoje automobile. Prisutni su i ulični psi koji napadaju prolaznike.

Osim navedenih problema, aktuelan je i onaj koji je nastao nakon početka radova na rekonstrukciji Baba Zlatine ulice. Više puta se dešavalo da pucaju vodovodne cevi, zbog čega je naselje ostajalo bez vode na nekoliko dana.

Naselje Češalj je poznato svima u Vranju, ali čini se da ga njegov stanovnik opravdano poredi sa ozloglašenim njujorškim krajem.    1. Dušica 26/10/2022
    2. Todorović 26/10/2022

    Ostavi komentar