Cene goriva u MAKEDONIJI i na KOSOVU „oterale“ ŠVERC iz VranjaPoskupljenje goriva u zemljama regiona, susedima Srbije, onemogućile su šverc nezaposlenim Vranjancima i ostalima na jugu koji se bave tim poslom, pa su prinuđeni da traže nove izvore materijalne egzistencije, napominje u razgovoru za portal InfoVranjske.rs Z. Nedeljković iz Vranjske Banje, poznat po „šverc komerc“ biznisu.Gotovo je, šverc benzina i nafte ode u istoriju, a za to je „krivac“ enormno poskupljenje goriva u susednim zemljama, pa je nestala svaka dobitna računica za nas koji smo, koliko do juče, živeli od toga, lamentira nad svojom i sudbinom ostalih švercera goriva Nedeljković.

Po njegovim rečima, „cene dizela u Srbiji od 218 dinara po litru i benzina „evropremijum“ od 203 dinara za litar, u odnosu na cene goriva u komšijskim zemljama, oterale su šverc na „đubrište“ istorije“.Makedonija je za nas bila „majka Jana“, ali sada više nije raj za nas švercere, dizel je 92 denara po litru, to je nešto manje od naših 200 dinara, znači, razlika u ceni ne odgovara našim računicama, dok je benzin 105,5 denara, više od 210 dinara za litar, što je skuplje u odnosu na Srbiju“, računa Nedeljković.

Posle trodnevnog boravka u Grčkoj, Banjčanin Nedeljković je „otpisao“ ovu zemlju kao moguću švercersku destinaciju.

Grčka ne dolazi u obzir, dizel tamo košta 2,29 evra po litru, a benzin 1,98 evra, tu mi iz naše „branše“ nemamo šta da tražimo, zaključuje Nedeljković.

Sagovornik portala otpisuje i Kosovo kao „švercersku Meku“.

Nisam skoro bio tamo, ali su mi javile „kolege“ iz Kamenice da dizel košta 1,85 evra, pa kad sam to čuo, nisam hteo ni da pitam za benzin, fatalista je Zoran Nedeljković.

Na kraju, Zoran Nedeljković konstatuje „da su i on i njegove „kolege“ prinuđeni da potraže druge izvore materijalne egzistencije, jer od šverca goriva više nema nikakve fajde“

Sudbinu nas švercera gorivom prepoznao sam još na početku godine, u mesecu martu, kada je gorivo poskupelo u Makedoniji i na Kosovu, ali u odnosu na sadašnje paritete to je još uvek bilo benigno poskupljenje, jadikuje Z. Nedeljković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jovan 15/07/2022
    2. Драган 15/07/2022
    3. Logika 15/07/2022
    4. Cika zuba 16/07/2022

    Ostavi komentar