Bulatović sam protiv SVIH: Ispolitizovao i Dan POBEDEDeveti maj, Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, obeležen je u Osnovnoj školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, gde je ispolitizovan i prisustvom i nastupima političara, Slaviše Bulatovića, poslanika i predsednika Gradskog odbora SNS, i Dragana Sentića, predsednika Gradske opštine Vranjska Banja.

Bulatović i Sentić su svojim prisustvom i kraćim obraćanjem okupljenim đacima banjske osnovne škole prekršili član 113. Zakona o obrazovanju koji ne dopušta odvijanje političkih aktivnosti u svim obrazovnim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i fakultetima.Bulatović i Sentić su došli u školu „uparađeni“ u odela i u svom obraćanju vršili tzv. funkcionersku kampanju SNS i njenog lidera Aleksandra Vučića, baš kao da su naprednjaci i Vučić najzaslužniji za oslobođenje od fašizma devetog maja 1945. godine, dakle, pre 77 godina“, priča za portal InfoVranjske.rs Banjčanin Miroslav Petrović.

Odgovornost ne samo za kršenje Zakona o obrazovanju, već i za političku zloupotrebu dece u banjskoj školi snosi i direktorka Vesna Anđelković koja je dopustila organizovanje obeležavanja Dana pobede u krugu škole pored biste narodnog heroja Predraga Devedžića čije ime nosi ova škola.Dan pobede nad fašizmom je državni i međunarodni praznik, može da se obeležava u školama i to tako da pred đacima o ovom prazniku govore eventualno direktorka škole ili nastavnik istorije, ali bez prisustva političara, pogotovo onih koji o istoriji ne znaju baš ništa, smatra Petrović.

Podsećamo, poslednjih sedam i po decenija datumi koje su obeležavale sve garniture vlastodržaca u Jugoslaviji i Srbiji sadržali su zolupotrebe i dece i važećih zakona, ali je SNS u politizaciji značajnih državnih praznika šampion bez premca u možda čitavoj istoriji državnosti ove zemlje staroj više od 200 godina.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ha ha ha 10/05/2022
    2. Opancar 10/05/2022
    3. Бањка 10/05/2022

    Ostavi komentar