BUJANOVAC: Uhapšeni službenici iz URBANIZMAPrema nalogu Višeg javnog Tužilaštva u Nišu, pripadnici posebnog odeljenje za suzbijanje kriminala u ponedeljak ujutru uhapsili su A.Dž. , A.R. i J.P., koji su radili kao službenici Opštinske službe u opštini Bujanovac, zbog postojanja osnovne sumnje da su učinili krivinčno delo zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno u policiji A. Dž. se tereti da je tokom jula i avgusta 2020. godine izdao rešenja o građevinskoj dozvoli za tri objekta, iako se radilo o već izgrađenim objektima koji nisu mogli biti legalizovani, jer su izgrađeni posle 2015. godine, tj. nakon stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata.Policija je saopštila da se sumnja, da je A. Dž. na taj način, omogućio investitorima priključenje nelegalno izgrađenih objekata na elektoenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju, uknjiženje u Katastar nepokretnosti i prodaju stambenog i poslovnog prostora.

J. P. je u maju 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac u kojem je naveo da je inspekcija utvrdila da snimak izvedenih temelja odgovara stanju na terenu, iako je objekat bio izgrađen 2020. godine, stoji u saopštenju policije.Prema rečima policije, R. A. se tereti da je u novembru 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac, gde je naveo da je građevinska inspekcija izlazila na lice mesta i utvrdila da snimak temelja odgovara stanju na terenu, iako je stambeno-komercijalni objekat izgrađen u 2019. godini.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Сале 01/03/2022
    2. Hristo+Stoichkov 01/03/2022
    3. ADA 01/03/2022
    4. BOZIDAR 01/03/2022

    Ostavi komentar