Aktivizam i mladi

Budžet za OMLADINU kroz GODINE: Bez RASTUĆIH sredstavaBudžet izdvojen za mlade u Vranju tekuće godine iznosi tri miliona dinara, ne računajući sport koji čini najveći budžetski deo, ali i omladina i sport čine oko 3,30 posto sredstava.

Nekoliko godina pre dolaska SNS na vlast, za Omladinski savez grada Vranja su izdvajani i po četiri puta veći iznosi nego sada za omladinsku politiku, a posebno za njeno sprovođenje tada je bio viši procenat u budžetu.Čim su Slobodan Milenković Gonzi i ekipa preuzeli sve poluge moći, za oblast sprovođenja omladinske politike tadašnje 2017. godine odvojena je mizerna suma od 370.000 dinara.

Naredne godine, dodeljen je novac u istoj vrednosti, i to je činilo 0 posto budžeta, čime je tadašnji i sadašnji režim nadmašio sam sebe. Prvi veći iznos od pet miliona izdvojen  je 2021. kada su celokupna sredstva otišla Kancelariji za mlade.Isto je bilo i 2022. godine, dok su za 2023. predviđena jedna od manjih izdvajanja za omladinsku politiku od znatno nižih 1.900.000 dinara u razmaku od jedne godine.

Ranije su se izdvajala ne tako mala određena budžetska sredstva za kontinuirano uvođenje mladih u naučno-istraživačke procese, njih sada nema, ali zato postoji Naučno-istraživački centar u naselju Ćoška.

Suma je pre tri godine bila pet miliona dinara, prošle 1,9 miliona, a ove tri, pa nema standardnog i rastućeg budžeta za omladinu.

V: ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ana 22/04/2024

    Ostavi komentar