Branka Marković i nostalgična hronika u Rojal Putniku

Eko Taxi Vranje

Iz štampe je izašla i nova knjiga proze Vranjanke Branke Marković, pod nazivom „Hronika jedne nostalgije“, čija je promocija predviđena za utorak, u hotelu „Rojal Putnik“ u Vranju.

Knjiga priča koje je spisateljica posvetila Vranju i Vranjancima, već izaziva interesovanje čitalačke publike.Branka Marković je književnica iz Vranja i profesorka srpskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Vranju.

Reč je o njenoj trećoj knjizi proze, posvećenoj, kako sama kaže, Vranju i Vranjancima, nekad i sad, u kojoj se Markovićeva bavi tradicijom, očuvanjem dijalekta, običajima i senkama predaka.  

Naslovna strana knjige FOTO privatna arhiva

Voleti svoj zavičaj je divna ljubav – prema vremenu u kojem se jednostavnije živelo, prema poreklu i domaćinskoj atmosferi jednog grada čija kaldrma puno toga još uvek pripoveda. Navike, život, pesma, igra, slavlja, ljudi koji su Vranju udahnuli deo svoje duše – neodvojivi su trag jednog doba koje blista jednostavnošću – rekla je Markovićeva novinarima.

Promocija knjige koja je posvećena i Brankinom dedi Stoilku Tilku izašla je iz štampe uz pomoć Udruženja križevnika Vranja a njena promocija biće održana u utorak 12. oktobra sa početkom u 19 sati u hotelu „Royal Putnik“.

SSB    1. Teča 11/10/2021

    Ostavi komentar