BOSILEGRAD: Sportski događaj za MLADE i pripadnike IZBEGLIČKE zajedniceGrupa za decu i mlade „Indigo“, u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Bosilegradu, organizuje sportski događaj za pripadnike izbegličke zajednice i mlade iz Bosilegrada u četvrtak, 8. juna 2023. na sportskim terenima u dvorištu OŠ „Georgi Dimitrov“  sa početkom u 13.00 časova.

Pripadnici iz izbegličke zajednice i mladi iz Bosilegrada učestvovaće u sportskim takmičenjima u fudbalu i badmintonu. Na kraju sporskih takmičenja biće organizovana dodela medalja učesnicima i članovima pobedničkih timova.

Cilj ove aktivnosti je upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje postoje između naše i kulture zemalja iz kojih potiču izbeglice, kao i upoznavanje, razvijanje zajedništva i sportskog duha.

Događaj se organizuje u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.  • Ostavi komentar