Blatologija: Obuka za sanaciju starih objekata od prirodnih materijala u SELU SODERCEU selu Soderce pored Vranja od 4. do 9. septembra, 2023. gdine biće održana  obuka za sanaciju starih objekata od prirodnih materijala.

Prema najavama organizatora mesto obuke biće u jednoj seoskoj kući u ovom selu.Na obuci ćete imati prilike da učite o primeni prirpdnih materijala u izgradnji. Kako pronalazimo zemlju, testiramo i prilagođavamo potrebama za izgradnju? Kakve sve tradicionalne tehnike gradnje prirodnim materijalima postoje? Učiće se osnovna dijagnostika starih objekata, prepoznavanje najčešćih nekonstruktivnih problema na objektu. Šta je to što dovodi do propadanja, kako taj proces sprečiti i dati novi život starom objektu? Osim sanacije, bavićemo se i adaptacijom. Pokazaćemo osavremenjene tradicionalne tehnike gradnje kojima stari objekat možete prilagoditi savremenom načinu života, stoji u saopštenju.

Kako je najavljeno od strane organizotora „na obuci će se sve navedeno praktično pokazivati i izvoditi na postojećem starom objektu u dvorištu na mestu održavanja kampa“.

Obuka je besplatna, u toku nje obezbeđena je hrana, noćenje je u kampu. Prilikom prijavljivanja molimo da nas obavestite da li imate svoj šator i opremu za kampovanje. Toalet je kompostni, a tuširanje je solarnim tuševima u dvorištu.

Ovde se možete prijaviti!

Prijava je do 27. avgusta 2023.  • Ostavi komentar